Opera styrker posisjonen i Kina

Opera-sjef Jon S. von Tetztchner skal levere nettleser til en statseid kinesisk mobil- og utstyrsprodusent.

Opera Software opplyser i dag at selskapet har inngått en avtale med kinesiske Datang Mobile Communications Equipment om leveranse av Operas nettleser tilpasset Datangs TD-SCDMA-standard, som er standarden for 3G-nett i Kina.

Datang Mobile er eid av den kinesiske staten og er en av de største utstyrsleverandørene til telenettverk i Kina. Selskapet har ambisjoner om å bli den ledende leverandøren for TD-SCDMA-teknologi og nettverksløsninger i Kina.

Selskapet har laget verdens første TD-SCDMA-løsning for 3G-telefoner, og den første mobiltelefonen tilpasset denne nettstandarden.

    Les også:

- TD-SCDMA passer perfekt for å gi brukerne mobilt Internett og multimedie-funksjoner. Opera er den perfekte applikasjonen for å optimalisere Internett-mulighetene for mobiltelefoner på dette spesialiserte nettet, sier Steven Chu i Datang Mobile Communications Equipment, ifølge en pressemelding fra Opera.

Fra før er Opera inne i Kina med en avtale om å levere selskapets nettleser til to av mobiltelefonene til Kyocera og Lucent. Det er blant de første mobiltelefonene som gir internettilgang i Kina. Det er Kyoceras "ZTE V91" og Lucents "LU PS-900" som inneholder Operas siste nettleser, Opera 7.