BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opera-teknologi skal gi bedre webvisninger

Opera har annonsert en teknologi som skal gjøre websidevisning mindre avhengig av størrelsen på skjerm eller papir.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. nov. 2004 - 11:07

Opera Software opplyser i dag i en pressemelding at selskapet har lansert en løsning for effektiv visning eller utskrift av websider, uavhengig av skjerm- eller papirstørrelsen. En ny teknologi selskapet kaller Extensible Rendering Architecture (ERA) skal bety slutten på horisontal scrolling eller at papirutskrifter kuttes i kantene. Denne funksjonaliteten skal også kunne benyttes i kombinasjon med Operas zoom-funksjon.

Tidligere har Opera utviklet og tilbudt renderingteknologier for små og mellomstore skjermer, som benyttes av en del mobile enheter, samt en metode for effektiv visning av websider på tv-skjermer. ERA samler alle renderingteknologiene til Opera i ett eneste, dynamisk rammeverk, noe som konkluderer Operas innsats for å løse visningsproblemer, uavhengig av skjermstørrelsen, tabeller eller rammer.

- Operas visjon er å gjøre det mulig for folk å få tilgang til deres favorittnettsteder på enhver enhet, sier Jon Stephenson von Tetzchner, administrerende direktør i Opera Software. Han mener at ERA i denne sammenheng utgjør en milepæl innen rendering av websider.

En tidlig forhåndsvisning av ERA er tilgjengelig for brukere som laster ned Opera 7.60 Technical Preview 3 fra denne siden.

Opera 7.60 ventes å bli lanseringsklar innen slutten av året. Den skal blant annet inkludere et forbedret brukergrensesnitt og talestyrt navigering.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.