BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opera-teknologi skal gi bedre webvisninger

Opera har annonsert en teknologi som skal gjøre websidevisning mindre avhengig av størrelsen på skjerm eller papir.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. nov. 2004 - 11:07

Opera Software opplyser i dag i en pressemelding at selskapet har lansert en løsning for effektiv visning eller utskrift av websider, uavhengig av skjerm- eller papirstørrelsen. En ny teknologi selskapet kaller Extensible Rendering Architecture (ERA) skal bety slutten på horisontal scrolling eller at papirutskrifter kuttes i kantene. Denne funksjonaliteten skal også kunne benyttes i kombinasjon med Operas zoom-funksjon.

Tidligere har Opera utviklet og tilbudt renderingteknologier for små og mellomstore skjermer, som benyttes av en del mobile enheter, samt en metode for effektiv visning av websider på tv-skjermer. ERA samler alle renderingteknologiene til Opera i ett eneste, dynamisk rammeverk, noe som konkluderer Operas innsats for å løse visningsproblemer, uavhengig av skjermstørrelsen, tabeller eller rammer.

- Operas visjon er å gjøre det mulig for folk å få tilgang til deres favorittnettsteder på enhver enhet, sier Jon Stephenson von Tetzchner, administrerende direktør i Opera Software. Han mener at ERA i denne sammenheng utgjør en milepæl innen rendering av websider.

En tidlig forhåndsvisning av ERA er tilgjengelig for brukere som laster ned Opera 7.60 Technical Preview 3 fra denne siden.

Opera 7.60 ventes å bli lanseringsklar innen slutten av året. Den skal blant annet inkludere et forbedret brukergrensesnitt og talestyrt navigering.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.