Opera tok full pott i Acid3-testen

En helt fersk testutgave av Opera kan ha vært først ute med å greie den vanskelige Acid3-testen.

Opera tok full pott i Acid3-testen

En helt fersk testutgave av Opera kan ha vært først ute med å greie den vanskelige Acid3-testen.

Drøyt 20 dager etter at Web Standards Project publiserte den tredje utgaven av webstandard-testen Acid, kunne Opera Softwares Tim Altman i går fortelle at en helt ny, intern og strippet Windows-utgave av Opera greier å oppnå 100 av 100 mulige poeng i testen.

Det er likevel ikke sikkert at Opera Software greide dette først, for i går ble det også kjent at r31342-utgaven av WebKit greier testen. Denne versjonen er dessuten offentlig tilgjengelig. WebKit er rammeverket som ligger til grunn fra Apples Safari og flere andre Apple-applikasjoner.

    Les også:

Den strippede utgaven av Opera-nettleseren, som kalles Gogi, brukes som intern testplattform hos Opera. Bildet nedenfor, som viser Windows-utgave av Gogi (WinGogi) med hundre poeng i Acid3-testen, skal være det første som er blitt offentliggjort av dette programmet.

Selv om Opera nå har oppnådd denne milepælen, vil ikke koden bli tilgjengelig i noen offenlig tilgjengelig testversjon på en stund ennå. Altman skriver i dette blogginnlegget at noen av endringene som er blitt gjort, er eksperimentelle, og at de har behov for å bli regresjonstestet før de kan bli del av en Desktop-utgivelse. Han håper likevel å kunne ha en offentlig testutgave klar innen noen få uker.

Bildet nedenfor er utgitt under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0-lisensen.

Til toppen