Opera vil ha bransje-kanon

Styreformann Christian Thommessen er på leting etter stjernekandidater til Opera-styret.

Styreformann Christian Thommessen er på leting etter stjernekandidater til Opera-styret.

Etter at Opera Software gikk på børs sist torsdag er selskapet på leting etter nye styremedlemmer. Det er ikke hvem som helst Opera ser etter. Selskapet er mest interessert i å få inn stjernekandidater med en internasjonal merittliste, som skal bidra til å sende selskapet til himmels.

- Det er en pågående prosess som ikke har noe endelig sluttidspunkt. Vi ønsker å få inn flere personer med en internasjonal bakgrunn, sier styreformann Christian Thommessen.

Nylig rekrutterte Opera internett-eksperten John Patrick (58) til Opera-styret. Han har 35 års erfaring fra IBM, og har blant annet vært sjef for lanseringen av IBM Thinkpad. Han har opparbeidet seg et godt rykte internasjonalt. Network World kalte ham "en av de 25 mektigste personene innen networking. Industri Week har omtalt ham som "en av de 30 mest innovative" personer i verden.

    Les også:

Det er slike personer Opera gjerne vil ha inn i styret. Et navn som har dukket opp er danske Juha Christensen, som inntil nylig var toppsjef i Microsofts mobildivisjon. Han ble headhuntet til Microsoft hvor han la opp løpet for hvordan Microsoft skulle komme på offensiven i det trådløse markedet, før han sluttet rett før jul.

Han fortalte til Dagens Næringsliv at han hadde fått tilbud om å bli med i styret i "et norsk selskap som kan bli meget stort", uten at han ville si navnet på det. digi.no kjenner til at det ikke er Trolltech. Da er det kanskje Opera som har spurt, Thommesen?

- De vi har spurt har alle sammen vært utelukkende positive. Det er svaret, uten at jeg ønsker å kommentere noen navn, sier Thommesen.

Opera-styret i dag:

Christian Thommessen: styreformann.

John Patrick: IBM-topp og styremedlem

Håkon Wium Lie: internett-guru og utvikler i Opera.

Lars Thoresen: Four Season Venture-representant.

Tore Mengshoel: Teknoinvest-representant.

Michael Tetzchner: Juridisk kompetanse (onkel til Jon S. von Tetzcner)

Live Leer: ansatterepresentant

Snorre Grimsby: ansatterepresentant

Til toppen