Opera vil la Mac-brukere surfe på arabisk

Mens arabiske og hebraiske Mac-brukere sviktes av Microsoft, forplikter Opera seg til å støtte høyre-til-venstre språk i alle sine nettlesere.

Ifølge den britiske nettavisen The Register har Microsoft avgjort at den ikke vil støtte høyre-til-venstre språket hebraisk i Internet Explorer for Mac, selv om denne støtten er forlengst integrert i Windows-versjonen. Dette skal være et utslag av en allmenn beslutning om ikke å gjøre noe for høyre-til-venstre språk på Mac-plattformen, verken i nettleseren eller i kontorsuiten Office.

Teknisk sjef Håkon Wium Lie i Opera Software mener dette vil tvinge Mac-brukere i Midt-Østen og Nord-Afrika over på Windows, og betrakter det som et eksempel på hvor uheldig minoritetsgrupper er stilt i et marked behersket av en monopolist.

Den norske nettleserleverandøren har de siste årene arbeidet for å gjøre Opera anvendelig også for andre alfabeter enn det latinske, og arbeider spesielt med utgaver for hebraisk, arabisk og russisk. Disse vil først komme i Windows- og Linux-utgave, og så i Mac-versjonen når denne oppgraderes til den samme kjernen. Opera setter sin forpliktelse til å håndtere høyre-til-venstre språk på alle plattformer som en del av et allment løfte om å bidra til kulturelt mangfold på Internett, heter det i en pressemelding.

Til toppen