Opera vurderer å bidra til flere åpne fora

Tid og kostnader hindrer oss fra å være med på alt, sier Tor Odland i Opera Software.

Opera vurderer å bidra til flere åpne fora

Tid og kostnader hindrer oss fra å være med på alt, sier Tor Odland i Opera Software.

Det norske programvarehuset Opera Software meldte mandag at de har sluttet seg til Open IPTV Forum, en sammenslutning som skal sørge for åpne standarder innen tv over Internett-protokollen, slik at brukere skal kunne velge fritt mellom utstyr og løsninger fra alle leverandører.

    Les også:

Dette har utløst spørsmål fra lesere av digi.no, som lurer på hvorfor Opera ikke er med på tilsvarende fora på andre felter, for eksempel Open Mobile Alliance (OMA) og Open Handset Alliance (Googles allianse for Android-plattformen).

OMA har femten sponsormedlemmer, blant dem Intel, Microsoft, Nokia og Qualcomm, og ellers omtrent alt som er av operatører og utstyrsleverandører innen mobilsektoren.

Google-alliansen er langt smalere, med sju operatører, fire produsenter av mobiltelefoner og ti programvarehus hvorav Google selv, Nuance og eBay (Skype). Opera er med andre ord slett ikke alene om ikke å delta her.

– Jeg kan dessverre bare gi et vagt svar, sier kommunikasjonsdirekter Tor Odland i Opera til digi.no. – Vi blir med på slike foreninger ganske ofte, og det er mange av dem. Vi har ingen spesiell grunn til ikke å være med på noen. Men det krever tid og kostnader. Derfor må vi velge.

Odland forklarer at befatning med åpen kildekode er ikke en faktor som Opera oppfatter som negativt.

– Noen åpen kildekode-sammenslutninger innen mobil kan være aktuelle, blant annet fordi de er diskusjonsfora.

– Open IPTV Forum var spesielt, fordi denne bransjen står overfor mange utfordringer, og trenger en sammenslutning for å kunne lykkes. Det er mye som skal løses innen IPTV.

    Les også:

Til toppen