Opera Widgets til nesten alle mobiler

Baserer ny løsning på Opera Mini-teknologien.

Opera Widgets til nesten alle mobiler

Baserer ny løsning på Opera Mini-teknologien.

Ved hjelp av teknologien som ligger til grunn for Opera Mini, har Opera Software nå gjort det mulig å støtte Opera Widgets på bortimot alle mobiltelefoner.

Opera Widgets er små, webstandard-baserte applikasjoner som primært utvikles av tredjeparter og som vanligvis kjøres i Operas nettlesermotor.

Det Opera Software nå har gjort, er tilby en Widgets-plattform med samme brukergrensesnitt og funksjonalitet som Opera Mobile Widgets Manager, men hvor renderingen skjer på serversiden.

Plattformen bygger på selskapets nylig annonserte kryssplattform UI-rammeverk, som har blitt utviklet ved hjelp av mobiloperatører og -leverandører for effektivt å kunne distribuere et felles nettleser-brukergrensesnitt på tvers av en bredt utvalg av apparater.

Den Opera Mini-baserte Widget-plattformen er beregnet for mobiloperatører og -leverandører som ønsker å tilby sine kunder webbasert innhold og tjenester på tvers av hele mobiltelefon-porteføljen.

- Vår ny Widgets-plattform frigjør operatører og fabrikanter fra den systemspesifikke applikasjonsboksen og gir dem verktøyene de trenger for å utvikle webbasert innhold som er morsomt, nyttig og tilgjengelig for alle, sier Lars Boilesen, administrerende direktør i Opera Software, i en pressmelding.

    Les også:

Til toppen