Operas finans- og strategidirektør slutter

Forlot nettleserselskapet i forrige uke.

Operas finans- og strategidirektør slutter
Bilde: Pressefoto

Erik C. Harrell har levert sin oppsigelse i Opera Software. Det går frem av en børsmelding i dag.

Finansdirektøren siden 2005, som fikk utvidet ansvar også som strategidirektør fra 2010 hadde sin siste arbeidsdag i selskapet fredag 15. april.

Amerikaneren forlater dem for å forfølge en karriere utenfor selskapet, ifølge meldingen. Frode Jacobsen er utpekt til konstituert finansdirektør.

Dette skjer midt i oppkjøpsprosessen, der det kinesiske konsortiet Golden Brick Silk Road forsøker å overta den norske annonse- og nettleservirksomheten. Oppkjøperne har ennå ikke klart å samle aksept fra tilstrekkelig mange aksjonærer.

Oppkjøpsprosessen

I forrige uke valgte budgiverne å flytte på fristen til 24. mai klokken 16.30. Det er andre gang de skyver på tidsfristen for å godta tilbudet på 71 kroner aksjen. I en annen børsmelding torsdag i forrige uke fremgår det at de har oppnådd aksept for tilsvarende 72,19 prosent av aksjene.

Kravet for å tvangsutløse minoritetseiere på Oslo Børs er på 90 prosent. Dette er da også minstekravet kineserne har satt for tilbudet sitt. Styret og ledelsen i Opera har enstemmig anbefalt salg av aksjene.

Konsernsjef Lars Boilesen gir gode skussmål til nylig avgåtte Harrell.

– Erik har vært avgjørende for suksessen, den hurtige veksten og skaleringen av Operas økonomi fra 15 millioner dollar i årlige inntekter året før han begynte, til et selskap som ligger an til en årsinntjening på rundt 775 millioner dollar basert på resultatene i fjerde kvartal 2015. Vi kommer til å savne ham og ønsker ham hell og lykke videre, uttaler Boilesen.

Harrell blir selv sitert på at han mener Opera aldri har vært bedre stilt for fremtidig vekst enn ved inngangen til 2016.