TELE-KOMMUNIKASJON

Operas nye surfeduo er ferdig

Begge nettleserne løftes ut av beta. Men fortsatt mangler én plattform.

Etter flere års arbeid kunne i dag Opera Software endelig lansere ferdige versjoner av sine nettlesere Opera Mini 5 og Opera Mobile 10.

På en og samme dag løftes de ut av betastatus, på nær sagt alle plattformer.

Det er også første gang Opera Software lanserer to produkter samtidig. Det er med andre ord en stor begivenhet for det norske nettleserselskapet.

Opera Mini 5 er tilgjengelig på alle Java-baserte telefoner og Blackberry-telefoner, og dessuten på Android- og Windows Mobile-telefoner (de to sistnevnte er foreløpig kun i betaversjoner). Opera Mobile 10 er tilgjengelig på Windows Mobile- og Symbian S60-baserte mobiltelefoner.

Ikke iPhone

- Nå er det vanskelig å ha en telefon som ikke Opera kan være nettleser på. Det er likevel én vi vet om, men det er ikke mange andre, sier kommunikasjonsdirektør Tor Odland i Opera Software til digi.no.

Han mener selvfølgelig iPhone, men også til den mobiltelefonen har selskapet laget en versjon av Opera Mini 5. Når, eller om den dukker opp i Apples nettbutikk er fortsatt uvisst. Etter det digi.no forstår ligger akkurat den ballen i fanget til Steve Jobs.

Lik opplevelse

- Vi dekker virkelig hele bredden av mobiltelefoner. Det som er spesielt er at nettleseropplevelsen er akkurat den samme på alle plattformene. Det er ganske unikt, mener Odland.

Ferdigversjonen av mobilnettleserne deres har ikke ny funksjonalitet, sammenligning de siste betautgivelsene. I stedet har selskapet lyttet til brukernes tilbakemeldinger og sørget for å gjøre programmene mer stabile.

- Arbeidet har pågått i flere år. En del av den store jobben har vært å lage ett felles brukergrensesnitt, slik at produktene ser ut og oppfører seg likt på alle plattformer. Det er mange smarte hoder i Opera som har vært involvert for å få til dette.

Opera Software jobber ut fra en strategi om at nettleseren skal være en enhetlig opplevelse for brukeren, uansett hvilken plattform som benyttes.

Programvaren kan lastes ned direkte fra mobiltelefonen ved å besøke nettsiden m.opera.com.

I anledning produktlanseringen kommer Opera Software med en aldri så liten skryteliste. Her er fem punkter for hvorfor du kan vurdere deres nettleser på mobiltelefonen:

  • Gir gode nettopplevelser på telefonen - Opera fungerer på bortimot alle mobiltelefoner, og nedlastingen er enkel og dessuten gratis.
  • Raskt – Operas mobilnettlesere gir deg merkbart raskere surfehastighet.
  • Billigere – Komprimeringsteknologien i Opera Mini reduserer datamengden som sendes til telefonen, med opptil 90 prosent. Det betyr lavere kostnader for abonnementer der betalingen er basert på overført datamengde, eller ved bruk av roaming.
  • Enkel surfing, også på telefonen din – Opera oppgir at enkelhet er best, med et elegant utformet brukergrensesnitt som er likt på alle telefoner, og med de samme funksjonene, for eksempel hurtigvalg, faner og passordhåndtering.
  • Alltid tilgang til personlig informasjon – Med Opera Link kan brukeren synkronisere bokmerker, notater og hurtigvalg mellom datamaskinen og mobiltelefonen.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.