BEDRIFTSTEKNOLOGI

Operas sverdfisk er servert

Versjon 11.50 tilgjengelig for nedlasting.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. juni 2011 - 09:43

Opera Software lanserte i dag Opera 11.50 «Swordfish». Den nye versjonen har først og fremst én stor nyhet, nemlig støtten for utvidelser av Speed Dial. Mens brukerne tidligere kunne legge igjen snarveier til sine mest besøkte nettsteder i Speed Dial, kan de nå også utstyre siden med mer dynamisk innhold, for eksempel værvarsler, leselister og aksjekurser.

Nettleseren støtter nå også synkronisering av passord med andre Opera-nettlesere. Brukergrensesnittet har fått en ansiktsløftning og er enda litt mer minimalistisk enn tidligere. Selskapet lover ytterligere designendringer i kommende versjoner.

Under skallet har grafikkmotoren til Opera 11.50 blitt trimmet slik at den skal gi raskere gjengivelse av CSS og SVG. Dessuten skal over tusen feil i nettleseren har blitt rettet.

Blant nyhetene som er mest interessante for utviklere, er støtte for W3C File API, time-elementet i HTML5, samt HTML5 Session history and navigation.

En oversikt over alle nyhetene finnes i endringsloggene, som er tilgjengelige via denne siden.

Opera Software har nå lagt ut en teller på selskapets nettsted som skal vise hvor mange som har lastet ned den nye versjonen. I skrivende stund har telleren passert 328 000 nedlastinger.

I pressemeldingen nevner selskapet flere milepæler for telleren. Når den har passert 1,2 millioner, vil flere ha lastet ned den nye versjonen enn mengden av stormtropper, droider og vaktmestere det vil være plass til i Death Star ved full drift. En annen milepæl som man håper på å passere, er antallet mennesker som følger Lady Gaga på Twitter, nærmere 11 millioner.

En milepæl som for lengst har blitt nådd, er antallet medlemmer av Tom Selleck's Mustache-fanclub på Facebook. Mye tyder på at en god del av Operas ansatte er medlemmer der.

Opera 11.50 kan lastes ned fra denne siden.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.