Opererte inn RFID-brikke i hånda

Svensk utvikler ble lei av nøkler.

Opererte inn RFID-brikke i hånda
Bilde:

Produktene har vært på markedet i flere år, men enn så lenge er det få mennesker som har valgt å føre mikrobrikker inn i kroppen.

Radiomerking av gjenstander og selv dyr er derimot vanlig. Det finnes en rekke produkter der husdyr kan «låse seg» ut og inn av hjemmet, ved hjelp av en radiobrikke under huden.

Kanskje var det dette som inspirerte den svenske utvikleren Kristoffer Sjöberg fra Episerver.

Han opererte inn en RFID-brikke i hånda, for å slippe å drasse på et stadig større nøkkelknippe.

Nå slipper han å fylle lommene med nøkler. Brikken hans fungerer som inngangsnøkkel hele fire steder, forteller han entusiastisk i et intervju med IT24.se.

RFID (Radio Frequency Identification) finnes både i passive og aktive utgaver. Passiv versjon er den rimeligste sorten, og den som ikke krever egen strømforsyning. Passive RFID-brikker aktiveres av signalet fra en leser.

Brikken Sjöberg har valgt er en slik passiv variant. Innretningen er en biokompatibel glasskapsel som måler 2 x 12 millimeter, omtrent litt større enn et riskorn.

- Passiv RFID innebærer at leseavstanden bare er noen centimenter. Det betyr at det bare er jeg, og ingen andre, som bestemmer når brikken skal avleses, sier han til IT24.

Det fremgår ikke hvor svensken gjorde inngrepet, men utstyret som ble brukt skal ha vært det samme som brukes ved radiomerking av hunder og katter.

Les mer om: