Opp og ned, like langt

Mens teknologiselskapene steg markert torsdag og fredag, bidrar de til at totalindeksen faller under 1 500 poeng igjen i dag.

Mens teknologiselskapene steg markert torsdag og fredag, bidrar de til at totalindeksen faller under 1 500 poeng igjen i dag.

Totalindeksen endte til slutt på 1 486 poeng - en nedgang på 1,1 prosent fra børsslutt i går.

IT-indeksen, som torsdag og fredag i forrige uke steg 5,6 prosent og bidro til at totalindeksen brøt over 1 500 poeng, falt i dag tilbake med 2,26 prosent.

En av årsakene til nedgangen i dag er trolig at flere institusjonelle aktører vekter seg ned i forkant av børsintroduksjonen til Telenor, som blir Norgeshistoriens største. Når Telenor noteres, vil markedsverdien være blant de største selskapene og mange fond er pliktige til å være eksponert i selskapet. Følgelig må de selger aksjer slik at de kan vekte seg opp i Telenor når det blir børsnotert.

Nærings- og handelsdepartemenetet vil fremdeles ikke bekrefte at Telenor blir introdusert på Oslo Børs i inneværende år. Departementet fastholder at det fremdeles tas forbehold om markedsutviklingen.

- Jeg kan bekrefte at vi arbeider med sikte på å få til en børsintroduksjon i inneværende år, som det står i innkallingen, men jeg kan ikke bekrefte at det blir en børsintroduksjon. Vi vil også foreløpig ha forbehold om hvordan markedet utvikler seg, sier ekspedisjonssjef Reier Søberg til Reuters.

De siste dagene har europeiske telekom-aksjer vist en bedre kursutvikling, blant annet Telia, som har steget mye de siste to ukene. Telia bunnet ut på 50 kroner, men har de siste dagene vært omsatt på over 60 kroner, men sluttet ned to kroner til 61,5 i dag.

Telecomputing ansatte i dag ny administrerende direktør, amerikaneren Jason Donahue, noe som bidro til at kursen steg nesten 5 prosent.

På taperlisten finner vi iGroup som la frem tall fredag. Dette har ikke hjulpet på kursen, og aksjen fortsetter å figurere på taperlisten.

- Vi regner med å gå med overskudd i 2001, og aksjekursen reflekterer ikke på noen måte verdiene i selskapet etter min mening. Derfor vil vi ha full fokus på å få opp aksjekursen fremover, sier styreformann Rolv Heggenhougen til digitoday.no.

Customax var også en av taperne i dag med en nedgang på nesten 10 prosent uten at det har kommet nyheter fra selskapet. Nera er også ned etter at selskapet presenterte svakere tall en ventet fredag.

Til toppen