RESULTATERFINANS

Opp tre milliarder på en time

Opticom-aksjen fortsetter sin rakettferd mot himmelen: I løpet av en time har selskapets børsverdi økt med over tre milliarder kroner.

Einar Ryvarden
13. des. 1999 - 11:50

Det ser ikke ut som noe kan stoppe Opticom. Etter bare en time med handel denne uken, har aksjekursen klatret opp nye 25 prosent, noe som verdsetter Opticom til hele 15,5 milliarder kroner. Aksjekursen står nå i eventyrlige 1295 kroner. Fredagens sluttkurs var på 1040 kroner.

Dermed truer Opticom mobiloperatøren NetCom i kampen om å være det mest verdifulle børsnoterte IT-selskapet. Opticom har allerede passert Merkantildata på 12 milliarder kroner.

I løpet av den første timen i dag var kursen helt oppe i 1400 kroner på en handel, men falt ned igjen til 1295 kroner. Det er ikke kjent noen nyheter rundt selskapet, men det går flere rykter om utenlandske investorer som snuser på selskapet.

- Det er ikke kjent noen informasjon i markedet, dette er rene spekulasjoner, sier en analytiker til digi.no.

Det er ser altså ut som Opticom bare fortsetter å hoppe oppover i 10-30 prosent steg. Så sent som 23. november sto kursen i 400 kroner.

Opticom har ennå ikke startet salget av sine datalagringsprodukter. Deler av rakettveksten i kursen skyldes at selskapet eier store deler av Fast Search & Transfer, som har skutt i været utenfor Oslo Børs.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.