Oppbremsing rammer Microsoft

Det tok tid, men nå rammes Bill Gates for fullt av dotcom-døden og svak økonomi.

Som varslet i forrige uke, la Microsoft Corporation i går frem historisk dårlige resultater. Selskapet er rammet av en kjent sykdom - med mye penger i banken investerte Microsoft i hytt og pine under dotcom-bølgen. Disse aksjene har falt som mursteiner og nå måtte Microsoft ta en nedskrivning.

Selskapet endte opp med et resultat på bare 66 millioner dollar etter å ha nedskrevet hele 2,62 milliarder dollar. Tapet var i utgangspunktet 3,92 milliarder dollar, men noe er oppveid av fortjenester.

Men den vanlige butikken går bra - uten nedskrivningen hadde selskapet endt opp på 2,75 milliarder i pluss. Microsoft løftet sitt salg med 13 prosent for kvartalet opp til 6,58 milliarder dollar. Løftet kommer fra økt salg av server-versjonen av Windows 2000 og at stadig flere PC-brukere bytter til Windows 2000. Selskapet tjener 30 dollar på hver PC-kunde som velger Windows 2000 i stedet for Windows 98/Me.

Likevel er Microsoft bekymret for salget frem til de slipper Windows XP 25. oktober og advarer derfor om lavere salg enn tidligere ventet. Både omsetning og resultat vil bli noe lavere, ifølge selskapet.

Til toppen