UTVIKLING

Oppdaterer verktøy for Android-utviklere

Feilfikser og ny funksjonalitet loves med oppdaterte Android SDK-er.

Android-prosjektet har kommet med oppdaterte SDK-er (Software Developer Kit) til både Android 1.6 «Donut» og Android 2.0 «Eclair». Dette tyder på at prosjektet også vil komme med tilsvarende oppdateringer av selve operativsystemet.

Android 2.0.1 rev. 1 inkluderer flere feilfikser og atferdsendringer, blant annet i forbindelse programmeringsgrensesnittene til Bluetooth. Dev Tools-applikasjonen skal dessuten inkludere et Sync Tester-verktøy som skal gjøre det enkelt å teste tredjeparts synkroniseringsadaptere.

Android 1.6 rev. 2 inkluderer blant annet feilfikser og en del ny eller oppdatert funksjonalitet. Dette inkluderer flere nye klasser for kontroll av atferden til animasjoner, oppdaterte API-er (Application Programming Interface) for «gesture», SMS, støtte for funksjonshemmede og for skalering mellom ulike skjermoppløsninger.

De nye SDK-ene kan lastes ned fra denne siden, hvor det også tilbys mer informasjon.

I utgangspunktet er det opp til den enkelte mobilleverandør om oppdateringer til Android vil bli gjort tilgjengelig for eksisterende mobiler. Dersom leverandøren har utstyrt mobilen med betydelige mengder av egen programvare, i tillegg til Android, kan det ta tid før utgivelser fra Android-prosjektet blir tilgjengelige for den enkelte mobil.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.