Oppdatering på Internett-sikkerhet

Et viktig tema på PC Expo i Oslo Spektrum 22. til 24. april, blir sikkerhetsløsninger for Internett.

Et viktig tema på PC Expo i Oslo Spektrum 22. til 24. april, blir sikkerhetsløsninger for Internett.

Blant de ivrigste på dette området er PDI Consult, som vil vise en rekke produkter i den finske F-Secure-serien. Flere av disse bruker SSH-protokollen for datautveksling, og mottok den Den europeiske IT-prisen i fjor. Siden F-Secure har utviklet sin egen kryptering, står de fritt til å utnytte nøkler fra 128 biter og oppover, uavhengig av amerikanske eksportbegrensninger.

På serversiden foreslås F-Secure Server SSH, som er tilgjengelig for over 30 ulike Unix-plattformer. Denne programvaren gjør at all dataoverføring nytter kryptografisk autentisering, automatisk sesjonskryptering og integritetsbeskyttelse. RSA-kryptering brukes til nøkkelutveksling og autentisering, mens symmetriske algoritmer som IDEA eller 3DES brukes til å kryptere dataen som skal overføres. Pakken kan brukes til å erstatte protokoller som rsh, rlogin, rcp, rdist og telnet, slik at systemadministratorer kan foreta vedlikehold fra en fjerntliggende arbeidsstasjon, uten å risikere innsyn eller overvåkning fra andre.

F-Secure har også en SSH-klient for de fleste aktuelle plattformer, det vil si alle Windows, OS/2, Mac og en rekke Unix.

Systemet brukes til å opprette sikre "tunneller" gjennom Internett, både servere imellom og mellom arbeidsstasjoner og bestemte servere.

En utvidelse av denne teknologien er døpt F-Secure VPN (for virtuelle private nett), der arbeidsstasjoner og servere oppfatter hverandre som deltakere i et lukket og sikkert nettverk, selv om den fysiske sammenkoplingen skjer gjennom Internett-forbindelser.

PDI lover overbevisende demonstrasjoner av F-Secure og sine øvrige produkter.

Til toppen