BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oppdatert database og utviklingsmiljø fra Microsoft

Samtidig som Microsoft lanserte Windows Server 2003, lanserte selskapet som ventet den nye utgaven av utviklingsmiljøet Visual Studio. I tilllegg ble en ny utgave av SQL Server gjort tilgjengelig

25. apr. 2003 - 14:55

Windows Server 2003 var ikke det eneste produktet lanserte torsdag denne uken. Som ventet ble også en 64-bits utgave av SQL Server og en ny utgave av utviklingsmiljøet Visual Studio lansert.

SQL Server 2000 Enterprise Edition (64 bit) har ifølge Microsoft vært klar en stund allerede, men er først nå mulig å ta i bruk. Årsaken er at databasesystemet krever Windows Server 2003 i bunnen for å kunne brukes. 64-bits programvare kan adressere langt større minneområder enn 32-bits programvare, noe som er spesielt nyttig for minnekrevende programvare som databaser.

Migrasjonen av dataene fra 32-bits utgaven av SQL Server 2000 skal ifølge Microsoft være så enkelt som å koble databasefilen fra det gamle systemet, flytte den til den nye, 64-bits plattformen og knytte den til databasesystemet der.

    Les også:

64-bits utgaven av SQL Server 2000 Enterprise Edition koster nøyaktig det samme som 32-bits utgaven. Brukere som allerede har lisens til 32-bits utgaven kan fritt velge om de fortsatt vil velge å kjøre 32-bits utgaven eller oppgradere til 64-bits utgaven. Kun kostnader for CD-er og frakt må betales.

Visual Studio .NET 2003 er blitt lansert i flere betautgaver det siste året, og Microsoft anslår at 40% av selskapets Visual Studio .NET 2002-kunder allerede har gått over til å benytte betaversjoner av det Visual Studio .NET 2003.

Microsoft ser på Visual Studio .NET 2003 som verktøyet å benytte for å knytte sammen alle Microsoft produkter. Alle kommende produkter vil integreres utviklingsplattformen og gi den flere "brikker" som utviklerne kan sette sammen.

Nyhetene Microsoft legger mest vekt på støtten for smarte og mobile enheter, hvor den samme koden kan brukes "over alt", samt bedre støtte for Web Services.

På samme måte som Windows Server 2003 er Visual Studio .NET 2003 rettet mot .Net Framework 1.1. Dette skal blant annet gi bedre skalerbarhet, sikkerhet og ytelse.

I brukergrensesnittet er blant annet Intellisense-funksjonaliteten forbedret, slik at programvare automatisk setter inn kode for metoderammeverket til brukergrensesnitt eller basisklasser som utvikleren vil arve fra.

Visual Studio .NET 2003 kommer i tre utgaver, Professional, Enterprise Developer og Enterprise Architect.

I tillegg til det som er inkludert i Professional-utgaven, inkluderer Enterprise Developer verktøy og løsninger for gjøre utviklingsarbeid i team enklere. Denne utgaven gjør det også mulig å lage skalerbare og sikre XML Web Services-baserte tjenester og applikasjoner, samt tilbyr en rekke tjedjeparts verktøy for bygging av distribuerte applikasjoner.

Enterprise Architect-utgaven bygger Enterprise Developer-utgaven, men tilbyr i tillegg visuell modellering av applikasjoner, databaser og forretningsprosesser, mer avanserte maler og forslag til kode, samt enda bedre støtte for distribuerte applikasjoner.

Registrerte brukere av Visual Studio .NET 2002 kan oppgradere til en tilsvarende utgave av Visual Studio .NET 2003 ved å betale for CD-er og frakt. Prisen skal være omtrent 200 kroner.

En ny lisens koster for de tre utgavene henholdsvis 1079 dollar, 1.799 dollar og 2.499 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.