RESULTATERFINANS

Oppdatert: Ett år

Entreprenører er sosiale mennesker og søker gjerne sammen i flokk. Foreningen Update fylte ett år forleden og har siden oppstarten i fjor høst vært et viktig forum for mennesker som vil satse på den amerikanske veien: Å finne sine egne veier - ikke arbeidsgiverens - til lykken.

Sigvald Sveinbjørnsson
5. sep. 2000 - 07:30








lykkes



Cisco Systems InceBay IncScientAmazon.com

Skal man lykkes her hjemme må man kunne bryte med Jante. I Norge har vi noen slike eksempler. For eksempel John Fredriksen som begynte som løpegutt og som i dag er verdens sørste skipsreder. Eller Olav Thon, som kom fra Hallingdal med sin brunost og skreppe, men etter iherdig arbeid er blitt eiendomskonge og som blant annet eier det ærverdige Bristol Hotel.
Updateer et (for mange) komplett ukjent initiativ for å lokke mennesker til å bryte med arbeidsgiver, jantelov og faste lønninger. I stedet skal man ta lange netter, drikke mye kaffe, og ønske investorer, inkassosaker og konstant usikkerhet velkommen inn i livet.


For det koster å lykkes.

Enkelt sagt er Update et månedlig møtested for vordene entreprenører i alle aldre, av begge kjønn og fra alle mulige bakgrunner. De møtes for å høre på et foredrag, skape nettverk, treffe andre - kanskje også sin aller første kunde. På utestedet Gabler i Oslo feiret foreningen i forrige uke sin egen ettårsdag. Før møtet offisielt ble åpnet gikk ryktene om gründere og entreprenører som hadde fått sin første kontrakt på nettopp et slikt foreningsmøte.

Update er ikke det samme som FirstTuesday, hvor alle kan komme. På Update må man være medlem. Et medlemskap koster hundre kroner mindre enn tusenlappen per år. Men det er småpenger i forhold til de pengene man kan bli kjent med gjennom kontaktene man får som medlem.

Det er ikke bare innenfor IT og Internett det er spennende ting på gang når det gjelder entreprenørskap. På ettårsfesten ble mennesker som hadde en idé om egen praksis (ikke nødvendigvis et industri-imperium) minglet og mikset sammen med andre som hadde tilsvarende tilbøyeligheter.

Internett hadde sin naturlige plass i dette bildet, men viktigst var at man ville gjøre noe selv og stå på egne bein. Hvis Internett er nødvendig for å få dette til å skje, ja da bruker man Internett.

Så dersom du tenker på å kvitte deg men den kjedelige jobben du dessverre fikk, ta deg en tur på Update neste gang. Sett an tonen med en skål. Så er du i gang...

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra