KORTNYTT

Oppdatert iTunes fra Apple

Apple lanserte onsdag en ny utgave av både musikkspilleren iTunes og nettjenesten iTunes Music Store.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. apr. 2004 - 08:17

Apple feiret ettårsdagen til iTunes Music Store i går med å lansere versjon 4.5 av iTunes-programvaren og den tredje generasjonen av musikknettjenesten.

Blant nyhetene i iTunes-programvaren er "iMix", en måte for iTunes-brukere å anbefale andre iTunes-brukere musikk gjennom publisering av egne spillelister, og "Party Shuffle", en ny spilleliste som automatisk velger sanger fra brukerens musikkbibliotek, men med muligheter for brukeren å gjøre endringer i listen mens musikken spilles.

iTunes tilbyr nå også en mulighet for å lage og skrive ut etiketter til CD-cover. For samle-CD-er lager programvaren automatisk en mosaikk av albumcoverne basert på de utvalgte låtene.

I tillegg konverteres nå ubeskyttede WMA-filer automatisk over til AAC-formatet i Windows-utgaven av iTunes 4.5.

Programvare som MyTunes skal ikke lenger fungere sammen med den nye utgaven av iTunes. MyTunes gjorde det mulig for brukerne å fange opp musikken og lagre den som egne filer til datamaskinens harddisk. Disse ubeskyttede filene kunne deretter spres til andre brukere. Kun en annen kopi av iTunes kan nå få tilgang til musikkstrømmen, og så snart iTunes-brukerne har oppgradert til den nyeste utgaven av programvaren, vil de ikke lenger kunne lytte til musikkstrømmer fra datamaskiner med eldre utgaver av iTunes.

Apple har også endret litt på rettighetene brukerne har i forbindelse med de kjøpte låtene. Antall datamaskiner de kan spilles på, økes fra tre til fem, mens antallet CD-er en spilleliste kan kopieres til, reduseres fra ti til sju. Enkeltsanger kan derimot brennes et ubegrenset antall ganger.

    Les også:

Apple lanserte i går også den tredje generasjonen av iTunes Music Store. Dette innebærer at utvalget er økt til drøyt 700.000 spor fra de fem største plateselskapene

Den kommende uken vil tjenesten tilby en daglig gratis låt med kjente artister, deretter en gratis låt i uka med langt ferskere artister.

Apple lover også at iTunes Music Store nå tilbyr innhold som er eksklusivt, inkludert utgivelser fra Motown Music som ikke har vært digitalisert tidligere, samt Disneys digitale katalog.

Fortsatt er iTunes Music Store kun tilgjengelig for de med en kredittkort som har en amerikansk fakturaadresse.

Til sammen har Apple til nå solgt mer enn 70 millioner musikkspor gjennom iTunes Music Store. Nå for tiden ligger det ukentlige salgstallet på omtrent 2,7 millioner spor.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.