Oppdatert Kripos-liste med færre savnede

Kripos har nå oppdatert nettsiden med listen over savnede og antall mulig døde er kraftig redusert.

Kripos har nå oppdatert nettsiden med listen over savnede og antall mulig døde er kraftig redusert.

Det har utover dagen lysnet kraftig rundt flomkatastrofen i Asia - sett med norske øyne. Før Kripos la ut listen med de savnede, snakket man om opp mot 500 registerte savnede.

Dette hadde gjort flommen til den største katastrofen i Norges etter krigen, men i formiddag offentliggjorde Kripos en liste over 272 personer som er erklært savnet.

Utover ettermiddagen har Norges innbyggere samfart listen og det har blitt klart at Kripos har fått med seg alt for mange navn. For nå har Kripos oppdatert listen og antall savnede er redusert til 150, opplyser man.

En oppdatert liste ligger nå på http://saknet.kripos.no.

"Politiet vil understreke at dette ikke er en endelig liste og at tallet vil bli justert etter hvert som politiet mottar nye opplysninger, skriver man på nettsiden."

Tidligere har man i tillegg til listen over konkret savnede operert med opp mot 800 nordmenn som har "oppholdt seg i området", men ikke direkte på strendene i Thailand.

I hvilken grad man nå kan utelukke at noen av disse fremdeles er savnet eller om de 150 er et ganske endelig tall, opplyser ikke politiet noe om.

Til toppen