BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oppdatert Opera får enda mer fart

Betaversjon med utvidet standardstøtte er tilgjengelig nå.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. juni 2010 - 10:28

Opera Software satte nye fartsrekorder med Opera 10.50, men har ikke tenkt å nøye med det. Nå er en ny betaversjon av Opera 10.60 tilgjengelig og selskapet lover at den i utvalgte JavaScript-tester leverer mer enn 50 prosent høyere ytelse enn versjon 10.50.

Opera 10.60 kan bli den første nettleseren med offisiell støtte for videoformatet WebM, som er delvis basert på Googles VP8-teknologi. Både Chrome og Firefox kommer med slik støtte etter hvert, men Google og Mozilla ser ut til å henge litt etter Opera når det gjelder implementeringen.

I tillegg til WebM-støtten har den nye betaversjonen fått støtte for W3Cs Geolocation-standard, som fra før støttes av Safari 5, Chrome 5 og Firefox 3.5, noe som kan utnyttes av nettsteder til å tilby innhold, for eksempel kart, som er tilpasset brukerens geografiske posisjon.

Opera 10.60 beta inkluderer dessuten støtte for Appcache, som gjør det mulig å bruke ulike typer webapplikasjoner, for eksempel verktøy for tekstbehandling, bilderedigering eller regneark, selv om maskinen for øyeblikket er uten Internett-tilgang.

Dessuten støtter betaversjonen HTML5 Web Workers, en teknologi som gjør det mulig å kjøre tunge, skriptbaserte beregninger i bakgrunnen, helt uavhengig av skript som påvirker brukergrensesnittet. Dermed skal slike tunge beregninger i mindre grad påvirke responstidene til brukergrensesnittet.

Både Speed Dial og søkefeltet blir forbedret i Opera 10.60. <i>Bilde: Opera Software</i>
Både Speed Dial og søkefeltet blir forbedret i Opera 10.60. Bilde: Opera Software

Søkefunksjonaliteten i Opera skal forbedres ved at det introduseres søkeforslag fra utvalgte partnere i både søkefeltet og i Speed Dial. Dessuten er Wikipedia-søk på plass.

Opera Software skal dessuten ha utstyrt enkelte deler av brukergrensesnittet med ny og forbedret grafikk.

Opera 10.60 beta 1 er tilgjengelig for Windows, Linux, Mac OS X og FreeBSD på denne siden.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.