JUSS OG SAMFUNN

Oppdatert PC-leksikon på Web

Versjon 1.5 av PC-leksikonet til det amerikanske selskapet Sandy Bay Software er tilgjengelig for gratis nedlasting. Leksikonet gir oppdaterte definisjoner på datauttrykk med videre henvisninger til bakgrunnsinformasjon på Internett.

Eirik Rossen
12. des. 1996 - 15:40

Den første utgaven av leksikonet PC Webopædia ble lansert for et par måneder siden. Det du får når du laster ned programmet, er en Windows "help"-fil som er enkel å søke på. Her finnes kryssreferanser i hypertekst, adgang til å opprette bokmerker, og til å knytte egne notater til et gitt oppslagsord.

Leksikonet fungerer altså utmerket som oppslagsverk på frittstående maskin. Versjon 1.5 har fått et hundretalls nye begreper, og du kan regne med regelmessige utvidelser i tida framover.

Det er muligheten til å få bakgrunnsstoff fra Internett som gjør leksikonet spesielt interessant. Når du klikker på et "ut i verden"-ikon, kommer du til oppslagsordets utvidede hjemmeside hos Sandy Bay (www.sandybay.com). Disse hjemmesidene inneholder ajourførte linker til bakgrunnsmateriale på web, og flere kryssreferanser enn definisjonene i den nedlastbare "help"-filen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.