Oppdatert PC-sikkerhet for familien

F-Secure lanserer det de betegner som et nytt «flaggskip» innen IT-sikkerhet for forbrukere.

F-Secure lanserer det de betegner som et nytt «flaggskip» innen IT-sikkerhet for forbrukere.

I en pressemelding beskriver F-Secure sitt nye flaggskip for forbrukere Internet Security 2006 slik: «en komplett og automatisert pakke med integrert antivirus og avanserte sikkerhetsfunksjoner».

Den beskytter mot virus, ormer, trojanere, spyware, adware, spam, usynlige rootkit-ormer, uønsket innhold og phishing. Den omfatter også verktøy for foreldre som ønsker å regulere barnas internettbruk.

– Et av våre hovedmål har vært å lage programvare som er enkel å installere og som deretter er selvdrevne, sier Trond Neergaard, visepresident i F-Secures konsumentdivisjon.

En integrert antispionvare overvåker i sanntid og beskytter mot spyware og adware som lastes ned og snikinstallerer seg selv ved fildeling av for eksempel spill, musikk eller annet innhold. F-Secure mener å være først ute med antivirus som også oppdager spionvare før det installeres på PC-en.

Vernet mot «rootkits» omfatter vern mot spionprogramvare som overvåker og stjeler informasjon fra infiserte PC-er. Siden rootkits ofte skjuler seg for PC-ens operativsystem, og ikke oppdages av tradisjonelle antivirusprodukter, skapes en beleilig bakdør for hackere.

Vernet mot spam omfatter«Real-time Blackhole List» (RBL) i filtrene. RBL bruker en database over spamrelaterte IP-adresser og avsendere, for å ytterlig forbedre identifikasjonen av søppel-e-post. Den samme funksjonen bekjemper også vanlige phishing-teknikker. For brukere som er koblet opp via modem, beskytter en «Antidialer»-teknologi mot uventede høye telefonregninger etter angrep fra hackere.

Til toppen