BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oppdatert SATA-spesifikasjon lagt fram

En oppdatert utgave av grensesnittet til serielt koblede lagringsenheter, SATA, ble annonsert i går.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. aug. 2005 - 10:06

SATA-IO, som har ansvaret for spesifiseringene av Serial ATA-teknologien (SATA), annonserte i går at spesifikasjonen for SATA Revision 2.5 er fullført.

SATA Revision 2.5 er en samlet, integrert spesifikasjon som inkluderer kjent funksjonalitet som 3 Gb/s-støtte, Native Command Queing (NCQ), Staggered Spin-up, Hot Plug, Port Multiplier og eSATA, det vil si SATA for eksterne lagringsenheter.

Dessuten skal den inneholde løsninger til all de feilrapporter som er blitt samlet til nå.

Spesifikasjonen er foreløpig bare tilgjengelig for medlemmer av SATA-IO, men ventes å bli offentliggjort i november i år.

    Les også:

- SATA Revision 2.5 samler den originale spesifikasjonen og spesifikasjonene for seks avanserte egenskaper. Den spenner over mer enn fem års utvikling. Spesifikasjonen innbefatter det fulle funksjonssettet for SATA og representerer en ny milepæl når det gjelder modenheten og stabiliteten til teknologien, sier Knut Grimsrud, president og formann i SATA-IO, samt seniorteknikker i Intel.

Organisasjonen er i ferd med å fullføre planene for et formalisert interoperabilitetsprogram. Som en del av programmet vil SATA-IO identifisere et fullt sett med kriterier for interoperabilitetstesting. Programmet vil bli utrullet i andre kvartal av 2006, og har som mål å hjelpe bransjen med å bygge kvalitetsprodukter basert på SATA.

SATA-IO annonserte også at spesifikasjonen for Slimline Connector er fullført. Organisasjonen ønsker å gjøre denne kontakten til det primære grensesnittet i ekspansjonsbrønnen i bærbare PC-er og tilknyttede, optiske lagringsenheter. Kontakten skal være tilpasset dimensjonene til dagens brønner og periferienheter. Spesifikasjonen er tilgjengelig kun for SATA-IOs medlemmer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.