Oppdatert videoredigering for hjemmebrukere

Ulead lanserte onsdag en ny versjon av videoredigeringsproduktet VideoStudio.

Ulead lanserte onsdag en ny versjon av videoredigeringsproduktet VideoStudio.

Videoredigering kan i mange tilfeller være så forvirrende og tidkrevende at mange konsumenter rett og slett lar være å redigere og finpusse sine private videoopptak. Det hevder i hvert fall Ulead, som lovert at selskapet har fokusert på nettopp disse problemene i den nye versjonen av videoredigeringsprogramvaren VideoStudio.

Selskapet har nå lagt vekt på automatisering med verktøy som skal forbedre den historiefortellingsprosessen som videoredigering gjerne er. En tretrinns MovieWizard skal tilby en god kombinasjon av temabaserte introduksjons- og utgangsgrafikk, overganger, teksteffekter og musikk, slik at historiene kan bli fortalt uten at tråden går tapt som følge av forvirrende klipp og kutt. Samtidig skal produktet også tilby blant annet nye og forbedrete effekter og filtre, samt verktøy for mer avanserte redigeringsteknikker.

VideoStudio 8 tilbyr også Auto Analysis, et verktøy som undersøker videoopptakene og fjerner mislykkede klipp. Det kan også synkronisere video med varigheten på musikkspor. Music Generator kan lage musikkstykker som passer med varigheten og stemningen til en film. Musikkgeneratoren tilbyr også filtre for normalisering, støyreduksjon og forsterking av lyden.

Så snart filmen er ferdig redigert og eventuelle effekter er lagt til, kan brukeren overføre filmen til tape, DVD, CD eller til weben.

Veiledende pris i USA er 100 dollar.

Til toppen