Oppdatert videoredigering fra Adobe

Adobe annonserte mandag videoredigeringsprogramvaren Premiere Pro for Windows, samt flere nye tilleggsprodukter.

Adobe annonserte mandag videoredigeringsprogramvaren Premiere Pro for Windows, samt flere nye tilleggsprodukter.

Adobe mener at dagens lansering av Premiere Pro er selskapets største nyhet innen digital videoredigering siden det første Premiere-produktet kom i 1991.

Det nye produktet er utviklet fra bunnen av introduserer funksjonalitet som trepunkts fargekorrigering, en kraftig lydmikser som kan håndtere 5.1 surround-lyd og eksport av

AC3-filer, YUV-basert videobearbeiding og håndtering av flere sammenknyttede tidslinjer.

Adobe Premiere Pro skal være spesielt optimalisert for Intels systemer med flere prosessorer og "multi-threading" i Windows XP. Målet er at brukerne skal bruke mer til på redigering og mindre tid på rendering.

Arbeidet i Premiere Pro skal nå kunne eksporteres som AAF (Advanced Authoring Format), et åpent standardformat som gjør det mulig å fullføre arbeidet med andre produkter.

Arbeid som er opprettet i Adobe Premiere Pro kan eksporteres som MPEG2- eller AVI-filer med kapittelmarkeringer, som konverteres til kapittelpunkter av Adobe Encore

DVD.

Adobe Premiere Pro for Windows XP i engelskspråklig utgave blir tilgjengelig for levering i slutten av august til en pris på omtrent 6725 kroner eksklusiv mva. Oppgradering fra tidligere utgaver vil koste omtrent 2150 kroner eksklusiv mva.

Adobe har i dag også lansert flere andre produkter som er relatert til Premiere og Premiere Pro.

Adobe Audition er et program for lydredigering og miksing til både musikk- og videoproduksjon. Det er i utgangspunktet det samme programmet som Cool Edit Pro 2.1 fra Syntrillium Software, men har nå fått nytt navn etter Adobes oppkjøp av selskapet. Prisen er 2650 kroner + mva, mens eiere av Cool Edit Pro 2.1 kan oppdatere gratis siden produktene er likeverdige. Adobe Audition kommer på markedet i slutten av august.

En ny utgave av After Effects for både Windows og Mac er også snart på plass. After Effects 6.0, som er et verktøy for å lage animerte effekter, skal ha betydelig bedre ytelse enn tidligere utgaver, takket være blant annet støtte for grafikkstandarden OpenGL. Andre nyheter er integrert farging av vektorer, styring og kontrollfunksjoner for bevegelse, samt støtte for scripts.

After Effects 6.0 kommer i to ulike versjoner, Professional og Standard. Professional-utgaven inneholder en rekke ekstra funksjoner som ikke finnes i Standard-utgaven. Dette inkluderer funksjonalitet for sporing av bevegelse, stabiliseringskontroll og 30 ekstra effekter. Det følger også med plug-ins fra flere tredjepartsleverandører.

Prisen for Standard-utgaven er 7150 kroner, mens Professional-utgaven vil koste 11.650 kroner, begge priser er eksklusiv mva. Det finnes også oppgraderingsordninger for tidligere brukere.

Adobe har også satt sammen to pakkeløsninger for videoproduksjon, Adobe Video Collection for Windows i Standard- og Professional-utgave.

Professional-utgaven består av Adobe Audition, Adobe Encore DVD, Adobe Premiere Pro, After Effects 6.0 Professional og Photoshop 7.0, mens Standard-utgaven leveres med Standard-utgaven av After Effects og uten Photoshop.

Også disse pakkene vil bli tilgjengelig i slutten av august. Prisen for Standard-utgaven er 11.650 kroner mens Professional-utgaven vil koste 15.980 kroner, begge priser er eksklusiv mva.

Til toppen