Oppdatert videoredigering fra Pinnacle

En ny serie med Pinnacles Studio-videoredigeringsløsninger er nå tilgjengelig i Norge.

En ny serie med Pinnacles Studio-videoredigeringsløsninger er nå tilgjengelig i Norge.

Pinnacle Systems' Studio 9, selskapets nyeste serie av programvare og maskinvare for hjemmebrukere med videokamera er nå tilgjengelig i Norge.

Studio 9 er ifølge Pinnacle utviklet i samarbeid med Intel for å utnytte Pentium 4-prosessorenes Hyper-Threading-teknologi. Dette skal ha ført til et antall nye funksjoner for bevaring, endring og forbedring av video.

Blant de nye funksjonene er SmartMovie. Dette funksjonen gjør det mulig for brukeren å velge en videofil, legge til et musikkstykke og velge en redigeringsstil for å lage en ferdig film. Ved hjelp av et tastetrykk skal det da være mulig få laget en film komplett med titler, overganger og spesialeffekter. Alt komponert i takt med det forhåndsvalgte musikkstykket.

Studio 9 inkluderer nå også et antall ulike forbedringsfunksjoner for film og musikk, blant annet automatisk fargekorrigering, bildestabilisering, videorensingsverktøy for optimering av bildekvalitet og lydrensingsverktøy for optimering av lydkvalitet.

Funksjonen Surround-lyd skal gi brukeren mulighet til å legge til eller ta bort lyddeler innen surround-spekteret for å skape mer dramatiske og kraftfulle lydeffekter. Brukeren kan også redigere og distribuere wide-screen-filmer i formatet 16x9 til storskjerm TV-apparater eller til HD-kompatible skjermer.

Studio 9 leveres i flere versjoner, hvor Studio 9 Software PAL er den enkleste. Her er kun programvaren inkludert, slik at brukere med FireWire- eller videofangskort slipper å få betale for maskinvare de har fra før. Veiledende pris er 949 kroner. En tilsvarende løsning som inkluderer et FireWire-kort, Studio 9 DV PAL/NTSC, koster 1199 kroner, mens en pakke som støtter både digital og analog videofangst, Studio 9 AV/DV PAL/NTSC, koster 1899 kroner.

Studio 9 Deluxe PAL/NTSC tilsvarer den sistnevnte pakken, men inkluderer i tillegg effektprogramvaren Hollywood FX Plus og en ekstern koblingsboks.

Studio 9 Moviebox leveres med en boks som konverter analog video om til et digital signal. Avhengig om boksen skal kobles til PC-en ved hjelp av USB eller FireWire, er prisen henholdsvis 2099 kroner eller 2799 kroner.

Mer informasjon om de ulike variantene finner du på denne siden.

Til toppen