Oppdatert Windows for mobiltelefoner

Microsoft flytter mer PC-funksjonalitet over på mobilen i en ny versjon av Windows Mobile.

Oppdatert Windows for mobiltelefoner

Microsoft flytter mer PC-funksjonalitet over på mobilen i en ny versjon av Windows Mobile.

Microsoft annonserte i dag at Windows Mobile 6 er klar til bruk. De første enhetene med det nye operativsystemet skal komme på markedet i løpet av andre kvartal. I Europa inkluderer dette HTCs SPV E650-modell, som i hvert fall skal leveres gjennom teleoperatøren Orange. Andre med planer om å levere Windows Mobile 6-enheter i år inkluderer HP, LG Electronics. Motorola, Palm, Samsung og Toshiba. Dessuten vil flere mobiloperatører levere egne modeller produsert av OEM-leverandører.

Blant de viktigste nyhetene i Windows Mobile 6 regnes muligheten for å vise e-post med det originale HTML-formatet og med fungerende lenker til weben og SharePoint-servere. Meldingene vil kunne hentes fra e-postservere eller webbaserte e-posttjenester.

Operativsystemet inkluderer Windows Live for Windows Mobile, en familie med Windows Live-baserte tjenester. Dette inkluderer blant annet mobiltilpassede utgaver av Windows Live Hotmail, Windows Live Messenger, Live Search og Windows Live Spaces

Visningen og redigeringen av Office-dokumenter skal være bedre tilpasset små skjermer og åpne for funksjonalitet som tidligere bare har vært tilgjengelig på vanlige PC-er.

Den nye versjonen vil også støtte Direct Push Technology for automatisk synkronisering av Outlook-informasjon, det vil si e-post, kalender, oppgaver og kontakter, via Microsofts Exchange-server. Deler av den nye funksjonaliteten avhenger riktignok bruk av Exchange Server 2007.

Windows Mobile 6 inkluderer funksjonalitet for beskyttelse av konfidensiell informasjon og nye, mobile versjoner av .NET Compact Framework og SQL Server. Operativsystemet skal også ha funksjonalitet som skal gjøre det enklere å installere en IP-telefoniløsning i mobilen.

Ifølge en fersk analyse av markedet for smartmobiler i 2006 gjort av Canalys, skal Windows Mobile ha en markedsandel på 14 prosent, en svak nedgang fra året før.

Til toppen