Oppdaterte utviklerverktøy for sikrere Windows

Microsoft planlegger å oppdatere Visual Studio.Net 2003 samtidig med Windows XP Service Pack 2.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. mars 2004 - 11:52

Microsoft vil ifølge News.com utgi en oppdateringspakke for utviklerverktøyene i Visual Studio.Net 2003 i samband med utgivelsen av Service Pack 2 for Windows XP (SP2). SP2 skal gi Microsofts operativsystem mye ny sikkerhetsfunksjonalitet, og endringene i utviklerverktøyene skal guide utviklerne i hvordan de kan ta i bruk denne funksjonaliteten i applikasjoner og løsninger.

- Vi sikter mot å lansere Windows XP Service Pack 2 og verktøy-servicepakkene så tett som mulig. Ideelt kommer de ut samtidig, sier Tony Goodhew, produktsjef for Microsofts utviklerverktøy, til News.com.

    Les også:

- Verktøyoppdateringene skal hjelpe utviklerne med å avgjøre hvorvidt eksisterende programvare vil trenge endringer for å kunne kjøre på Windows XP med Service Pack 2. De skal også oppfordre utviklerne til å ta i bruk den planlagte sikkerhetsfunksjonaliteten.

Microsoft skal også tilby gratis, webbasert opplæring og dokumentasjon på selskapets utviklernettsted. Ifølge Microsoft er dette første gang selskapet tilbyr gratis opplæring i forbindelse med en servicepakke.

Ifølge Goodhew er servicepakker for Visual Studio.Net og .Net Framework viktige for å gi alle typer brukerapplikasjoner for Windows økt sikkerhet, ikke bare de som leveres av Microsoft. Han mener at etter hvert som operativsystemet, nettleseren og e-post blir sikrere, vil angriperne rette sin oppmerksomhet mot annen programvare.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.