BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oppfinnsom datatekniker

Gründeren Bengt-Roger Elstad har hodet fullt av idéer. Nå prøver han å konsentrere disse innenfor firmaet OmniTree Norge.

Bengt-Roger har innfunnet seg med å bli kalt både professor Baltazar og Petter Smart.

- Jeg har nok bygget saker og ting, både innen elektronikk og digitalteknikk, som har gjort at jeg har fått slike kallenavn, sier han.

Den formelle utdannelsen består av datateknikk fra Tromsø og Teknisk Fagskole. Etter dette fulgte jobb som datatekniker i Nokia i Tromsø.

- Som tekniker hadde jeg ofte behov for drivere og ting og tang til PC-er. Det var da jeg fikk problemer med å finne frem i mylderet av produkter, sier han. Frustrasjonen han hadde den gang, må det ha vært klasse over. I dag livnærer både han, kona Ellen S. Elstad og de andre ansatte i firmaet OmniTree Norge seg på indekseringen og kategoriseringen av de samme produktene på Internett.

OmniTree Norge holder i dag til på Sørlandet. Forklaringen er enkel: Som opprinnelig Tromsøværing møtte han Ellen da hun studerte nordpå. Ellen var fra Sørlandet, ferdig med det. Bengt-Roger tok konsekvensene og fikk jobb som datalærer i Birkeland på Sørlandet. Senere startet han også et eget firma.

- Mange av prosjektene har jeg utviklet sammen med kona, vi har gjort mye sammen, forteller Bengt-Roger.

På fritiden konstruerer han blant annet elektroniske kretser.

- Jeg søkte til og med patent på en liten elektronisk krets fra skrivebordsskuffen, forteller han. Dessverre ble løsningen liggende to år for lenge i skuffen; - innen søknaden var ordnet, var patentet tatt av en amerikaner.

Bengt-Roger legger ikke skjul på at han har mange idéer, men for øyeblikket prøver han å konsentrere seg om å holde dem innen firmaets fire vegger:

- Idéene ikke akkurat er lagt på is, men det er kaldt der, humrer han. Elstad legger vekt på at all utviklingen som foregår fra hans side, skal komme selskapet til gode.

De konkrete planene for firmaet OmniTree begynte å ta form i 1995. I utgangspunktet hadde Bengt-Roger en idé basert på frustrasjon over mye bortkastet tid for å finne spesifikke maskinvareprodukter. Sammen med kona Ellen startet han et prosjekt for å finne ut om de burde gå videre med planene.

- Dette var rett og slett noe jeg hadde lyst til å jobbe med, sier han. Løsningen viste seg å være å starte et eget firma. I dag nyter de begge godt av Bengt-Rogers oppfinnsomhet.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.