JUSS OG SAMFUNN

Oppfordrer til boikott av Dropbox

Valg av nytt styremedlem forarger.

Condoleezza Rice fotografert i 2005 da hun ble amerikansk utenriksminister. Siden 2009 har hun vært vært tilknyttet Stanford University og tenketanken Hoover Institution. Hun har en rekke verv ved siden av, blant annet nå som styremedlem i Dropbox.
Condoleezza Rice fotografert i 2005 da hun ble amerikansk utenriksminister. Siden 2009 har hun vært vært tilknyttet Stanford University og tenketanken Hoover Institution. Hun har en rekke verv ved siden av, blant annet nå som styremedlem i Dropbox. Bilde: U.S. Department of State
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. apr. 2014 - 15:12

Som digi.no skrev i går, har Condoleezza Rice blitt valgt til nytt styremedlem i Dropbox. Det er gjerne slik at styremedlemmer kommer og går i mange bedrifter, uten at særlig mange legger spesielt merke til det. Men det er tydelig at valget av Rice både har vekket forargelse.

Det er Rice' fortid som nasjonal sikkerhetsrådgiver og utenriksminister under George W. Bush som er årsaken til at mange nå protesterer mot valget av Rice. Det har blitt opprettet et eget Drop Dropbox-nettsted hvor folk oppfordres til å dele en ferdig forfattet melding på Twitter eller Facebook.

I meldingen, som er rettet til Dropbox, heter det at dersom selskapet ikke fjerner Rice fra styret, som vil avsenderen eller avsenderens virksomhet finne seg en annen leverandør av nettskylagring. For øyeblikket går ikke mange sekundene mellom hver gang noen publiserer meldingen eller andre innlegg med hashtaggen #DropDropbox på Twitter.

Det handler ikke om kompetansen til Rice, som det ikke stilles spørsmål ved. Det er etikken som er i søkelyset.

– Når et selskap bokstavelig talt har tilgang til alle dataene din, blir etikken mer enn bare et morsomt tankeeksperiment, kan man lese på Drop Dropbox-nettstedet.

På nettstedet trekkes det blant annet fram at Rice var eller skal ha støttet eller bidratt til både Irak-krigen og torturprogrammet til Bush-administrasjonen. Men i forbindelse med Dropbox er et nok verre at Rice både støttet Patriot Act og autoriserte uhjemlet avlytting av blant annet amerikanske statsborgere uten kjennelse fra en domstol.

– Gitt alt det vi nå vet om USAs uhjemlede overvåkningsprogram, og Rice' rolle i dette, hvorfor i all verden skulle vi ønske at noen som henne er involvert i Dropbox, en organisasjon som vi overlater våre viktigste forretnings- og persondata til, spørres det på nettstedet.

Det er ikke oppgitt hvem som står bak kampanjen og nettstedet. Domenenavnet ble registrert i går via GoDaddy og Domains By Proxy. På nettstedet ramses det opp en rekke konkurrerende tjenester.

PCMag.com er nær ved å kalle utnevnelsen for en gavepakke til Dropbox' konkurrenter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.