Oppgang som ventet i NetCom

NetCom har steget med 12 prosent tirsdag og onsdag på grunn av den foreslåtte fusjonen mellom Telenor og Telia

Fusjonen skaper en gigant i skandinavisk sammenheng, med en beregnet årlig omsetning på 75 milliarder kroner og et beregnet driftsresultat på 13 milliarder kroner de siste tolv månedene.

Det nye selskapet blir spesielt sterkt på mobilkommunikasjon i Europa og har betydelige investeringer også utenfor Europa.

Markedets ser ut til å fokusere på at fusjonen medfører færre konkurrenter for NetCom og at fusjonen også øker sannsynligheten for endringer på eiersiden i NetCom.

At det fusjonerte selskapet blir en betydelig mer ressurssterk konkurrent for NetCom, tillegges ikke særlig vekt. Markedsaktører regner trolig heller med at bortfallet av Telia fra markedet medfører at de - både potensielle partnere og kunder - som ønsker et alternativ til Telenor velger NetCom i stedet.

IT-indeksen trakk opp med hele 3,6 prosent onsdag, først og fremst på grunn av oppgangen i NetCom og en fortsatt oppgang i Merkantildata.

Blant dagens vinnere finner vi Visma, som nå har steget med 36 prosent siden nyttår, etter en laber kursutvikling mot slutten av 1998.

Til toppen