Oppgangen som fordunstet

Ikke uventet åpnet Oslo Børs rett opp, men utover formiddagen har markedet falt og viser nå minus. IT-aksjer er likevel vinnerne i dagens marked.

Ikke uventet åpnet Oslo Børs rett opp, men utover formiddagen har markedet falt og viser nå minus. IT-aksjer er likevel vinnerne i dagens marked.

Det var forventet en kraftig oppgang etter at den amerikanske sentralbanken senket renten noe overraskende i går. Totalindeksen åpnet også kraftig opp, på det meste var indeksen opp 1,3 prosent, men har gradvis falt tilbake utover dagen. I skrivende stund er indeksen ned 2 poeng, tilsvarende 0,1 prosent. Det er "den gamle økonomien" som bidrar til den skuffende utviklingen. IT-aksjene derimot viser en solid oppgang med 3,5 prosent.

Årsaken til nedgangen etter den kraftige åpningen er sannsynligvis at de viktigste futures-indeksene i USA har falt tilbake på formiddagen (de indikerer hvordan Wall Street åpner) og at flere sikrer gevinst etter oppgangen de siste dagene.

Blant vinneraksjene finner vi videokonferanseselskapet Tandberg ASA som i går kunne vise til et overraskende bra 1. kvartal. Resultatet var adskillig bedre enn forventet og aksjen stiger 15 prosent. Tandberg er også dagens mest omsatte aksje med aksjer for mer enn 280 millioner kroner som har skiftet eiere. Selskapet har overrasket med bedre tall enn forventet hvert kvartal de siste to årene. Tandberg skriver i en pressemelding at de til tross for makroøkonomisk usikkerhet, ikke ser noen svekkelse av de senere års veksttakt for selskapet.

Også Tandberg Television ASA stiger på et godt resultat for 1. kvartal. Aksjen er opp nesten 7 prosent.

Også trading-aksjen Opticom ASA åpnet sterkt, den var omsatt på over 800 kroner noen minutter etter åpning, men falt ned til 766 kroner klokka 11:30. Nå er aksjen omsatt på 774 kroner. De store kurssvingningene i Opticom gjør dette til den "beste" tradingaksjen på Oslo Børs.

Til toppen