Oppgradering av Windows 98 i beta

Microsoft har lagt ut en betautgave av Windows 98 OSR 1.0 på et spesielt nettsted for betatestere. Oppgraderingen inkluderer en rekke nyheter. digi.no gir deg oversikten.

Feilfri programvare skal man lete lenge etter, og Microsofts Windows 98 er intet unntak i så måte. Derfor har selskapet for lengst startet arbeidet med en forbedret utgave av operativsystemet. Denne utgaven vil desverre ikke bli tilgjengelig for salg i butikken, men selges kun sammen med nye PC-er eller større PC-komponenter.

Windows 98 OSR1 (OEM Service Release) vil blant annet inneholde Internet Explorer 5.0, DirectX 6.1 og Windows 98 SP1-oppdateringene (Service Pack 1). Alle de tre komponenten vil også bli tilgjengelige for nedlasting fra Microsofts nettsted.

DirectX 6.1 skal ha mange nye egenskaper i forhold til versjon 6.0 som kom i sommer. I tillegg til støtte for Windows NT, inkluderer dette en endelig utgave av DirectMusic og forbedret driverkomprimering.

SP1 vil inneholde alle de nyhetene som til nå er dukket opp på Microsofts Windows Update-nettsted som er tilgjengelig via startmenyen i Windows 98. I tillegg vil pakken inneholde støtte for ny maskinvare som kan plasseres i enhetsbrønnene på bærbare PC-er, oppdatering av WebTV for Windows, ekstra støtte for lokale nettverk, sikkerhetsoppdateringer, støtte for oppringt tilkobling over ATM-nettverk, samt støtte for flere modemer, ikke minst de USB-baserte.

Hele OSR1-pakken er på til sammen 114 MB. Men etter å ha lastet ned hele denne pakken, rapporterte mange av testerne at de ikke fikk installert den. Problemet var at ingen av testerne var blitt utstyrt med riktig CD-kode. Testerne hadde nemlig fått tilsendt koden på forhånd per e-post. Microsoft skal nå ha funnet den korrekte koden og distribuert den via en nyhetsgruppe.

OSR-utgaven av Windows 98 vil trolig bli ferdig i begynnelsen av 1999 og vil sannsynligvis installeres i nye PC-er fra og med andre kvartal.

(Kilder: News.com, PCWeek Online, BetaNews)

Til toppen