Oppgradering slo ut titusenvis av Windows-PCer

Det som skulle være en begrenset oppgradering av Windows-PCer, førte til at et britisk departement ble lammet i flere dager.

Det som skulle være en begrenset oppgradering av Windows-PCer, førte til at et britisk departement ble lammet i flere dager.

Det britiske Department for Work and Pensions (DWP) ble mandag kveld i forrige uke utsatt for alle IT-administratorers mareritt - at en massiv utrulling av oppdateringer til Windows går galt.

- Vi hadde problemer med en rutinemessig programvareoppdatering som påvirker PC-er. De har ført til forsinkelser i behandlingen av ny eller korrigerte krav, for mange av de ansatte har ikke fått tilgang til systemene sine. Vi har arbeidet kontinuerlig med våre leverandører for å løse PC-problemene, og nå har nesten alle brukerne fått igjen tilgang til deres forretningssystemer, sa en talsperson for DWP til ZDNet UK på fredag i forrige uke.

Omtrent 80 prosent av departementets Windows 2000 PC-er skal ha blitt påvirket av feilen. Nøyaktig hvor mange maskiner dette utgjør, er litt uklart. Tallene strekker seg fra 60.000 til 80.000 PC-er. Departementet skal ha mer enn 100.000 ansatte.

Ifølge departementsansatte The Register har vært i kontakt med, skyldtes det hele at en nettverksoppgradering fra Windows 2000 til Windows XP som bare skulle påvirke et begrenset antall maskiner. Men på grunn av en feil mottok alle klientmaskinene som var koblet til nettet, en delvis men fatal oppgradering.

Oppgraderingen skal ha ført til at maskinene gikk i blåskjermmodus (BSOD - Blue Screen of Death). Operativsystemet på maskinene skal deretter ikke ha latt seg starte opp - noe som skal ha gjort tilbakekalling eller videre oppdatering vanskelig via nettverket.

Departementet skal ha fått hjelp fra blant annet Microsoft for å løse problemene,

Til toppen