BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oppgradering svir av 3Com-modem

Oppgraderingen fra 3Coms proprietære X2-teknologi til den nye v.90-standarden kan i enkelte tilfeller føre til at flere av selskapets modemmodeller stopper å fungere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. apr. 1998 - 11:05

3Com har ifølge BugNet bekreftet feilen og har trukket tilbake oppgraderingsfilene som fritt kunne hentes ned fra selskapets nettsted. 3Com vil gå gjennom problemene og vil ikke legge ut nye versjoner av filene før alle feil er funnet og rettet opp.

BugNet er et nettsted som tar for seg feil og feilfikser i forbindelse med datamaskiner.

Feilen, som kun finner sted i to US Robotics Megahertz XJ1560- og CC1560-modem, kan dukke opp når brukerne prøver å oppgradere modemene til v.90-standarden. Feilen skjer ved at oppgraderingen låser seg etter at omtrent 10 prosent av prosessen er fullført eller ved at hele flashminnet brennes i stykker.

I det siste tilfellet har brukerne opplevd at Windows-applikasjoner gjenkjenner modemet, men at det likevel ikke lar seg bruke.

Ifølge CNET har 3Com forpliktet seg til å erstatte alle modemer som er blitt ødelagt på grunn av oppgraderingsprosessen, med et nytt v.90-tilpasset modem.

En talskvinne for 3Com forteller til CNET at årsaken til feilen kan være at skjermbeskyttere eller antivirus-programvare avbryter dataoverføringen under oppgraderingen av modemet. Slike programmer bør derfor skrus av før man starter slike prosesser.

Antallet modembrukere som har opplevd disse problemene er foreløpig begrenset. Ifølge BugNet er under en halv prosent av brukerne berørt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.