Oppgraderingsplan for Visual Studio.Net

Microsoft har kunngjort hvordan utviklerpakken Visual Studio.Net skal oppgraderes for å holde tritt med kommende systemer.

Avanserte beta-utgaver av Visual Studio.Net ble gjort tilgjengelige for spesielt interesserte utviklere allerede høsten 2000, og stadig flere fikk prøve pakken fram til den formelle lanseringen i februar i år.

Les også

Microsoft kunngjorde i går at det vil komme en mindre oppgradering, med kodenavn Everett, til Visual Studio.Net allerede før nyttår. I tillegg til bedre ytelse og pålitelighet, vil oppgraderingen kjennetegnes av bedre forbindelser til Windows .Net Server - arvtakeren til Windows 2000 på serversiden - og verktøy for å skrive programvare til Windows-baserte hånd-PC-er og smarte telefoner, innenfor rammen av Microsofts .Net Compact Framework. Den vil dessuten integrere den uekte Java-varianten J#, som et av flere enn tjue programmeringsspråk.

Mot slutten av 2003 vil det komme enda en oppgradering, koordinert med lanseringen av den neste utgaven av SQL Server, kjent under dekknavnet Yukon. En viktig egenskap ved Yukon er en ny arkitektur for datalagring.

En gang i 2004 kommer en ny utgave av Windows. I den forbindelse loves enda en større oppgradering av Visual Studio.Net.

Hvis du har orden på lisensen, vil høstens oppgradering av Visual Studio.Net, Everett, komme på 20 dollar, lover Microsoft.

Til toppen