Oppgradert kombi-bærbar

Fujitsu Siemens Lifebook T4010 har dreibar skjerm med langt bredere innsynsvinkel enn forrige modell.

Fujitsu Siemens Lifebook T4010 har dreibar skjerm med langt bredere innsynsvinkel enn forrige modell.

Fujitsu Siemens viste frem en oppgradert versjon av sin kombinasjon av Tablet PC og vanlig bærbar i Oslo i dag. Dessverre for norske brukere er det ingen umiddelbar utsikt til å få en norsk utgave av den helt spesielle håndskriftsgjenkjenningen, der poenget er å lagre dokumentet som et tekstdokument, samtidig som utseendet bevares i håndskrift. Antakelig må det vente til Windows XP erstattes av «Longhorn» om et par år eller så.

Fujitsu Lifebook T4010 er selvfølgelig en Centrino-maskin med Dothan-versjonen av Pentium M-prosessoren. Skjermen har langt bredere innsynsvinkel – 160 grader – enn på forrige modell, og profileres følgelig som visningsverktøy for små møter.

Skjermen er på 12,1-tommer, og i tillegg til Centrino i høyhastighets versjon – trådløst nett i 802.11g-standarden, det vil si 54 Mb/s – er det fast utgang til gigabit Ethernet. Dem som har lett for å miste den spesielle pennen som kreves for å skrive på skjermen kan trøste seg med en nyvinning kalt «ROP» – «rope on pen» – med andre at pennen er feste til maskinen med en snor.

Lifebook T4010 koster fra 16.500 kroner og oppover, og er tilgjengelig fra og med begynnelsen av desember.

Ifølge Fujitsu Siemens Norge vil det selges rundt 4000 Tablet PC-er her i landet i år, hvorav annen hver en er fra Fujitsu Siemens. De fleste går til helsevesenet og til næringslivstopper.

    Les også:

Til toppen