BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oppgradert lisensverktøy fra Snow

Blant utvidelsene er støtte for Oracle-databaser og Microsoft App-V.

23. aug. 2011 - 15:05

Effektiv lisenshåndtering reduserer kostnader ved å avverge både over- og underinvestering i lisenser. Misbruk av lisenser kan koste dyrt. Overinvestering gir også unødvendige kostnader. Verktøy for lisenshåndtering betaler seg fort, og er spesielt påkrevet i virtuelle miljøer der det er praktisk talt umulig å holde oversikten manuelt.

Snow Software melder at de er på markedet med 6. generasjon av sitt lisenshåndteringsverktøy, døpt Snow License Manager 2011. Verktøyet inneholder automatikk for å håndtere alle typer lisenser i en bedrift: brukerbasert, installasjonsbasert, prosessorbasert, kjernebasert, systembasert, virtuell og så videre.

For å bruke verktøyet kreves ikke annet enn at man registrere lisenser og kjøp inn i systemet. Alt annet automatiseres.

Nytt i 6. generasjon er støtte for Microsoft App-V («application virtualization», tidligere kjent som SoftGrid og, før Microsoft kjøpte opphavet, som Softricity) og for Oracle-databaser på alle typer plattformer.

Verktøyet er kompatibelt med alle forretningssystemer og løsninger for systemadministrasjon, understreker Snow Software.

Snow Software ble etablert i 1997 og hadde sin første leveranse hos Helicopter service i Stavanger. Gjennombruddet kom i 1998 med kontrakter med både Telia og Telenor. Selskapet deltar i det internasjonale standardiseringsarbeidet innen SAM («software asset management»). Hovedkvarteret er i Solna i Sverige, med kontorer i Storbritannia, Tyskland, Nederland, Danmark og Norge. I tillegg til lisensstyring leverer Snow verktøy for inventar og distribusjon av programvare. I fjor passerte selskapet en viktig milepæl, med 4 millioner solgte lisenser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.