BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oppgradert SOAP ute på høring

Versjon 1.2 av webtjenestestandarden SOAP har fått status som foreslått W3C-anbefaling og er sendt ut på høring.

SOAP 1.2 er utarbeidet av arbeidsgruppen for XML til W3C (World Wide Web Consortium) som beskriver den som en XML-basert løsning for datatransport. SOAP (Simple Object Access Protocol) definerer hvordan webtjenester skal kommunisere med hverandre. W3C-direktør Tim Berners-Lee sier i en pressemelding at utviklere som hittil har nølt med å gjøre noe med SOAP 1.2, nå bør sette seg inn i den kommende standarden.

SOAP 1.2 løser en rekke problemer knyttet til interoperabilitet som den aktuelle spesifikasjonen, 1,1, ikke har noen løsning på.

W3C har det formelle ansvaret for XML, SOAP og WSDL (Web Services Description Language), mens det formelle ansvare for to andre nøkkelstandarder innen webtjenester – Web Services Security og Web Services Business Process Execution Language er lagt til OASIS (Organization for the Advancement of Structured Information Standards).

Dessuten har nøkkelaktører gått sammen om Web Services Interoperability Organization (WS-I) for bedre å fremme interoperabilitet mellom webtjenester.

SOAP 1.2-spesifikasjonen kan lastes ned fra nettstedet til W3C. Kommentarer må være hos W3C innen 7. juni.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.