Oppgradert Turion til bærbar stue-PC

HP har oppgradert sin bærbare Media Center PC med en ny utgave av AMD Turion 64.

HP har oppgradert sin bærbare Media Center PC med en ny utgave av AMD Turion 64.

AMD har økt klokkefrekvensen på Turion 64-prosessoren for bærbare PC-er til 2,4 GHz, med betegnelsen ML-44. HP bruker denne prosessorfamilien i sine bærbare stue-PC-er med Windows XP Media Center Edition 2005, og melder at de kan levere maskiner med denne nyeste utgaven, også i Europa.

PC-en, kjent som dv8000, har heftige egenskaper, blant annet 17 tommers skjerm i bredformat med oppløsning opptil 1680 ganger 1050 punkter, og opptil to harddisker på opptil 120 GB hver. Vekten er 3,7 kilogram. Som bildet viser, har det samme tastatur som en stasjonær maskin.

PC-en markedsføres som en ren underholdningsmaskin: «Mobile forbrukere kan nyte film, bilder og musikk når som helst, hvor som helst» heter det i reklamen.

Filmer og musikk kan spilles uten å fyre opp hele systemet.

I tillegg til denne PC-en forbereder HP en rekke andre nyheter til forbrukermessen Consumer Electronics Show som starter i Las Vegas i dag. I tillegg til underholdnings-PC-er kommer trådløse og høyoppløselige tv-er, nye digitale kameraer, samt en nettjeneste som lar enkeltpersoner lagre private videoer i tillegg til digitale bilder.

En nyhet som forrige HP-sjef Carly Fiorina kunngjorde i fjor, en Linux-basert underholdningssentral, er derimot lagt på is inntil videre. Ideen skal ikke være helt oppgitt, men HP prioriterer inntil videre produkter der man kan lansere ny teknologi, heter det.

Til toppen