Oppgradert webutvikling fra Adobe

Oppgradert webutvikling fra Adobe

Adobe lanserte denne uken en ny versjon av webutviklingspakken Flex, som skal gi enda rikere webapplikasjoner.

Adobe annonserte denne uken at selskapets Flex-produkter, som tidligere ble levert av Macromedia, nå er tilgjengelige i versjon 2.

Flex markedsføres som utviklingsløsning for å lage og levere rike Internett-applikasjoner på kryss av plattformer innen bedrifter og via weben. Den nye versjonen er i praksis Adobes svar på utfordringen selskapets Flash-løsninger har fått fra Ajax-metoden, som på mange områder kan gi mye av den samme funksjonaliteten som Flash-baserte løsninger.

Flex 2 består egentlig av en serie med produkter. Flex Builder 2 er et Eclipse-basert utviklingsmiljø som inkluderer et bibliotek med innebygde kontroller og tjenester rettet mot applikasjonsutvikling og design av brukergrensesnitt. Flex Data Services 2 skal levere meldingsbaserte datahåndteringstjenester og gi utviklere muligheten til å lage dataintensive applikasjoner med støtte for sanntids datasynkronisering og samarbeidsmuligheter.

En gratisversjon av denne, Flex Data Services 2 Express, tilbyr en produksjonslisens for én CPU.

Flex 2 SDK, som er fritt tilgjengelig, består blant annet av en kompilator og et rammeverk for å lage rike Internett-applikasjoner for Flash Player.

Adobe Flex Builder 2 har en veiledende pris på 3820 kroner ekskl. mva. En versjon som inkluderer Flex Charting 2, et bibliotek bestående av interaktive diagrammer og grafer, koster omtrent 5940 kroner ekskl. mva, mens Adobe Flex Data Services 2 koster omtrent 160.000 kroner ekskl. mva. per prosessor.

Til toppen