Oppgraderte Norton-produkter lover verdens best vedlikeholdte PC-er

Legendariske Norton er oppgradert til neste millennium. Norton Utilities, AntiVirus og CleanSweep er blant er livsnødvendigheter for mange PC-brukere, og er etter vår testers oppfatning en regningssvarende investering.

Legendariske Norton er oppgradert til neste millennium. Norton Utilities, AntiVirus og CleanSweep er blant er livsnødvendigheter for mange PC-brukere, og er etter vår testers oppfatning en regningssvarende investering.

Erfarne PC-brukere har færre problemer med disk og virus, fordi de skjønner at også PC-er må pleies i det daglige. De nylig oppgraderte Norton Utilities 2000, Norton AntiVirus 2000 og Norton CleanSweep 2000 har vist seg å være svært effektive - og regningssvarende.

Produktene bærer navnet til den legendariske Peter Norton, mannen som tidlig på 1980-tallet ga PC-brukere redskap for å forebygge diskkrasj og gjenopprette slettede filer, mange år før Microsoft fant det påkrevet å utvide sitt operativsystem med verktøy for diskskanning og defragmentering. Norton solgte selskapet til Symantec i 1990 og lever i dag et stille liv i bildekunstens verden.

Norton Utilities 2000 bygger direkte på Nortons tradisjon. Pakken har flere og mer effektive systemverktøy enn de som følger med Windows 95/98. 2000-utgaven har flere interessante nyheter. En forbedret SpeedDisk tilbyr redskap for å få opp farten på disken, og lover blant annet å halvere tiden det tar å laste programmer. Vil du utnytte all Nortons ekspertise til å få bukt med systemproblemer en gang for alle, lover System Check å gi deg det helhetlige diagnoseverktøyet du trenger. Dette redskapet samler det viktigste fra Utilities-pakken i én applikasjon. Av andre nyheter kan nevnes Rescue Disk som lover gjenoppretting av krasjede disker bare du følger noen utvetydige instrukser. Norsk pris eks mva er rundt 390 kroner.

Norton AntiVirus 2000 har fornyet sitt brukergrensesnitt, og lover automatisk beskyttelse mot ondsinnet kode uansett hvor den kommer fra - i e-post, fra nettsteder, gjemt i indre lag i nøstede komprimerte filer og så videre. En automatisk oppdateringsrutine, LiveUpdate, hevdes å være den enkleste oppgraderingsmetode av alle. Programmet oppfatter ondsinnet kode som ikke bare virus, men også ødeleggende snutter i ActiveX og Java. En egen beskyttelse mot trojanere verner mot programmer som kan tenkes å ødelegge data eller snappe opp passord. Symantec mener at pakken gir beskyttelse på et nivå tilpasset framtidens intense bruk av Internett. Norsk pris eks mva er rundt 540 kroner.

Norton CleanSweep 2000 er kosten som feier disken ren for ting du ikke trenger, og som samles opp fra Internett og applikasjoner du ikke lenger bruker. Igjen er det snakk om å gå noen skritt lenger enn det Microsoft tilbyr som standard i Windows, og som erfaringsmessig lar disken gro igjen med filer du ikke våger å slette på egen hånd. Norsk pris eks mva er rundt 350 kroner.

Kjøper du CleanSweep eller Utilities, får du samtidig et gratis abonnement på Symantecs nye supportsted, henholdsvis seks måneder for CleanSweep og tre for Utilities. Utilities leveres for Windows 95/98, mens AntiVirus og CleanSweep også leveres for NT.

Pakkene samles i en helhetlig pakke for PC-pleie kalt SystemWorks. Henrik Vaage i Symantec Norge opplyser at denne pakken vil være klar for det norske markedet allerede i første uke i september, mens komponentene er klare allerede nå. Han forteller ellers at tilsvarende oppgraderinger for Mac kommer med AntiVirus og Utilities i henholdsvis første og andre uke september.

Til toppen