JUSS OG SAMFUNN

Opphavsrettsbok skaper debatt

Den nye boken, Opphavsrett i en digital verden, hvor blant annet Jon Bing har vært involvert, er endelig på markedet etter å ha ligget i forleggerhyllene i over et halvt år. "Boken som IT-bransjen venter på" står det i reklamen fra utgiverne. Boken vil garantert skape debatt i mange IT-leire.

Herman Berg
18. nov. 1997 - 16:01

Jusprofessor Jon Bing ved Institutt for Rettsinformatikk har markert seg med sterke meninger om ansvar i den digitale verden. Blant annet uttalte han seg i den såkalte Trollnet-saken, der en 16-åring hadde lagt ut pekere til ulisensiert musikk i USA. Bing sa den gang at både den som eier innholdssiden og distributøren kan ha et medvirkeransvar for ulovlig innhold på verdensveven.

Nå kommer meningene hans om opphavsrett fram i bokform. I hvert fall i forordet som Bing har skrevet selv. Men det er to av hans disipler ved Instituttet, de vitenskapelige assistentene Anders Mediaas Wagle og Magnus Ødegaard jr., som er de egentlige forfatterne av bokverket.

I boken tar forfatterne sikte på å avlive myter og oppklare misforståelser på området.

I en egen teknisk del forklares tekniske begreper som applikasjon, variabel, RAM, protokoll, ruter, o.l... Også nyanser i den juridiske språkbruken kartlegges. Den praktiske delen dreier seg blant annet om hvilke lover som kan komme til anvendelse i hvilke tilfeller. Og boken tar også for seg databaseproblematikk i tillegg til webrelaterte spørsmål.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.