Oppkjøp åpner for ny BlackBerry-nettleser

Research in Motion kjøper Torch Mobile.

Oppkjøp åpner for ny BlackBerry-nettleser

Research In Motion (RIM), som står bak BlackBerry-mobilene, har kjøpt nettleserleverandøren Torch Mobile for en ikke-oppgitt sum. Det går fram av et blogginnlegg på Torch Mobiles nettsted.

Utviklergruppen til Torch vil bli en del av RIMs globale organisasjon og vil fokusere på å nyttiggjøre sin ekspertise knyttet til WebKit-baserte nettlesere for å bidra til en forbedret BlackBerry-plattform.

Torch Mobile står bak blant annet Iris Browser, en WebKit-basert nettleser som blant annet ble distribuert sammen med Qtopia fra tidligere Trolltech. Den er også tilgjengelig for Windows CE og Windows Mobile og skal være egnet for bruk i alt fra set-top-bokser til mini-pcer - på samme måte som produkter fra Opera Software.

Ifølge Betanews har den tradisjonelle nettleseren til BlackBerry vært en av plattformens største svakheter. Mange skal derfor ha valgt gratis, alternative nettlesere i stedet.

Potensielt kunne Skyfire være et slikt alternativ. Denne relativt ferske utfordreren kom nylig i versjon 1.1, som skal tilby blant annet bedre zoom- og navigasjonsfunksjonalitet, sammenlignet med forgjengeren. Skyfire er riktignok ikke tilgjengelig for BlackBerry, men kan brukes sammen med Nokias N- og E-serie med mobiler, samt mobiler med Windows Mobile.

    Les også: