Oppkjøpshissig ERP-selskap

Svenske IBS har slukt fire selskaper, og fortsetter jakten på nye oppkjøpskandidater.

Svenske IBS har slukt fire selskaper, og fortsetter jakten på nye oppkjøpskandidater.

Fire selskaper er allerede kjøpt, og flere skal det bli, varsler konsernsjef Magnus Wastenson. Han har en liten pengebinge på 750 millioner svenske kroner å bruke.

Pengene er hovedsakelig et resultat av at selskapet solgte IBS Public Service på London-børsen i mars i år, for 678 millioner svenske kroner, hvorav 570 millioner var ren gevinst for IBS, melder Di.se.

Blant de fire selskapene som er kjøpt hittil i år er australske IDS det største, med en kjøpssum på 111 millioner.

– Vi ser etter mellomstore selskaper som er aktive på lokale markeder og med kunder i bransjer der vi er sterke, sier Wastenson til di.se.

Han forklarer at IBSs strategi for å konkurrere med de store globale aktørene, slik som SAP og Oracle, er å spesialisere seg på noen bransjer. Han forventer videre konsolidering i bransjen, og at antallet aktører skal gå ned fra et tusental til et hundretalls aktører på global basis.

Etter dotcom-boomen har det vært fem år med synkende marked for de svenske leverandørene av forretningssystemer. Nå er veksten tilbake, og IFS, IBS og Intentia har steget henholdsvis 59, 58 og 37 prosent på børsen siden årsskiftet.

Men fremdeles er lønnsomheten skrall. IBS omsatte for 1,1 milliarder kroner første halvår, med en driftsmargin på mindre enn 2 prosent.

Til toppen