Oppkjøpsrykte fikk Nokia-kursen i været

Men ryktene viste seg ikke å stemme.

Nokia-sjef Stephen Elop har liten grunn til å smile over utviklingen av aksjekursen til selskapet, som har falt med 40 prosent på tre måneder.
Nokia-sjef Stephen Elop har liten grunn til å smile over utviklingen av aksjekursen til selskapet, som har falt med 40 prosent på tre måneder. (Bilde: Nokia)

Men ryktene viste seg ikke å stemme.

Kursen på Nokia-aksjen på Helsinki-børsen har ikke vært lavere siden 1996, men fredag fikk kursen et oppsving på minst seks prosent som følge av rykter om at Samsung planlegger å kjøpe den nokså reduserte, finske kjempen. Dette skriver blant annet Reuters. Nyhetsbyrået siterte fredag flere analytikere som kalte det hele for galskap og at det er svært vanskelig å se hva Samsung skulle tjene på å kjøpe Nokia. Samsung passerte tidligere i år Nokia som verdens største leverandør av mobiltelefoner.

Ifølge svenske di.se gikk ryktet ut på at Samsung var interessert i å legge inn et bud på Nokia for fire euro per aksje, omtrent det Nokia-aksjen ble omsatt for i begynnelsen av april. Fredag ble det solgt Nokia-aksjer for opptil 2,48 euro.

Senere samme dag avviste Samsung ryktene, noe som ifølge Reuters sendt kursen ned med to prosent.

Den mest sannsynlige kjøperen av Nokia, dersom dette i det hele tatt vil være aktuelt, er Microsoft. Nokia eier en mengde patenter som Microsoft kan være interesserte i. Men Microsoft er overhodet ikke interessert i billigtelefondelen av Nokia. Det er kun smartmobildivisjonen som kan være aktuell.

Nokia svir for tiden av store deler av selskapets kontantbeholdning, noe som reduserer verdien av selskapet og dermed også aksjekursen. Samtidig gjør dette selskapet til en stadig mer aktuell oppkjøpskandidat.

    Les også:

Til toppen