RESULTATERFINANS

Oppkjøpsrykter ga ny Ask-topp

Oppgang i tungvektere Merkantildata, Ask og Tandberg Television sørget for veksten i IT-indeksen mandag. For Ask ble det nok en toppnotering og prosjektørprodusenten er nå verdsatt til nesten 2,9 milliarder kroner - etter nye rykter om oppkjøp av konkurrenten Proxima

Eirik Flaa
9. feb. 1998 - 19:03

Mens totalindeksen falt svakt mandag, beveget IT-indeksen seg videre oppover. Indeksen endte opp 1,31 prosent til 1290,8 poeng, og veksten var i stor grad drevet av oppgang i IT-selskapene på hovedlista.

Blant vinnerne var Tandberg Television, som la på seg fem kroner til ny notering 96 kroner, og Ask som endte opp nye tre kroner til ny toppnotering på 76 kroner. Markedet har fått indikasjoner på at fjerde kvartal 97 var svært godt for prosjektørprodusenten, men markedet er likevel skeptisk til den tiltakende konkurransen på dette markedet. En analytiker sier til digi.no sier derfor at høye resultatforventninger alene ikke forklarer oppgangen.

- Ryktene om at Ask kjøper konkurrenten Proxima har igjen blusset opp, og dette har drevet kursen i dag, sier en analytiker til digi.no.

Også tungvekteren Merkantildata styrket seg idag - og "som vanlig" er det sjefen sjøl, Tom Adolfsen, som driver kursen.

- Adolfsen har holdt flere presentasjoner der han har gjentatt sitt budskap om å nå 11 milliarder i omsetning i år 2000. Det er dette og ikke forventninger til resultatet som driver kursen, sier en analytiker.

Merkantildata ble lenge omsatt for 299 kroner, men en mindre post på 295 kroner mot slutten av dagen ødela totalintrykket. Oppgangen totalt sett ble derfor redusert noe og endte på 1,75 prosent.

PC-Systemer fortsatte oppgangen mandag og fra bunnivået på 12,50 kroner før jul har aksjen styrket seg med 6,50 til mandagens sluttkurs på 19 kroner. Av denne oppgangen kom én krone i dag, da selskapet meldte om at tungvekteren Christian Thommesen tar over styreformannsvervet fra Dagfinn Sundal, dersom generalforsamlingen godkjenner dette.

Et annet selskap som har hatt positiv utvikling den siste tiden er EDB ASA etter at selskapet leverte strålende kvartalstall. EDB var opp 50 øre til 25 kroner mandag, men den største posten på tre millioner aksjer ble omsatt til 24,50. Posten ble solgt av Norsk Vekst, og er andre trinn i ventureselskapets uttalte strategi om å selge seg ned.

Størst oppgang ble det likevel for Alphatron Industrier som la på seg med seks øre til 1,03 kroner, men omsetningen var beskjeden og endte på 780.000 aksjer.

Omsetningen på børsen var på det normale: Aksjer og grunnfondsbevis for 1.227,1 millioner kroner skiftet eier i løpet av mandagen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.