Oppkjøpsrykter i Freeserve.

Det britiske ISP selskapet Freeserve, steg kraftig i slutten av forrige uke på spekulasjoner om at Tiscali eller Wanadoo skal være interessert i å overta selskapet.

Freeserve, UK's største internett service provider (ISP) målt etter antall abonnenter, steg kraftig på London Stock Exchange i slutten av forrige uke på nye spekulasjoner om at selskapet skal bli oppkjøpt.

Det skal være ISP selskapet Tiscali som skal være interessert i å kjøpe Freeserve. Det italienske selskapet kjøpte konkurrenten World Online i september i år for omkring 5.9 milliarder euro tilsvarende 46,8 milliarder kroner. Markedsaktører tror at Tiscali kan være iferd med å foreta et ytterligere innhugg i det europeiske ISP markedet. Allefall tror investorene på dette og Freeserve steg omkring 9 prosent i handel på London Stock Exhange fredag. 

Det blir også spekulert at Wanadoo, kontrollert at France Telecom og markedsleder i Frankrike, skal være interessert i å overta Freeserve.

Freeserve har i lengere tid blitt utpekt som en oppkjøpskandidat, etter at selskapets majoritetseier handlekjeden Dixons, signaliserte at de kunne komme til å selge seg helt ut av selskapet i et ledd for å fokusere på sin kjernevirksomhet.  Flere pan-europeiske telekomselskaper skal ha vært interessert i å kjøpe det britiske selskapet og Europas største ISP selskap, tyske T-Online som kontrolleres av Deutsche Telecom avbrøt tidligere i år fusjonsforhandlingen med Freeserve.  

Til toppen