Oppkjøpsstopp for Merkantildata

Tom Adolfsen har blitt størst i Norden, men nå er det slutt for en stund. En så lav aksjekurs gjør det for dyrt å handle mer, sier finanssjef Carl Espen Wollebekk til digi.no.

Merkantildata sliter i motbakke. I slutten på februar sto Merkantildata-aksjen i 120 kroner, men siden har pilen pekt rakt nedover og på tirsdag skled kursen under den magiske 50-kroners grensen. Carl Espen Wollebekk, finanssjef i Merkantildata, sover likevel godt om natten.

Dagens lave børskurs blir det vanskelig for Merkantildata å kjøpe opp nye selskaper. Dette vedkjenner Wollebekk, i alle fall hvis kursen skulle forbli lav over lengre tid.

- Men i dag tror jeg ikke noen i Merkantildata ønsker å kjøpe opp flere selskaper på en stund. Vi har mer enn nok med å fusjonere inn Getronics og andre oppkjøp vi har allerede gjennomført, sier Wollebæk til digi.no.

- "Raset" i Merkantildata den siste tiden på Oslo Børs er mest en sektor-nedgang. Et britisk selskap innen samme sektor måtte i går sende ut en profit warning. Dette gikk hardt utover oss. Men det skjedde ingen ting her i Brynsveien som skulle tilsi dette, sier Wollebekk til digi.no.

Den norske finanstjenesten iMarkedet.no skriver i dag at Merkantildata kommer til å legge frem nye tap når resultatet fra andre kvartal skal offentliggjøres.

Wollebekk mener Merkantildata ikke har mistet grepet på å kjøpe opp selskaper og innlemme dem i Merkantildata-paraplyen.

- Det er en mulighet for at det ser slik ut fra utsiden. Men det er ikke slik vi ser det. Vi jobber i et marked som er i nedgang akkurat nå. Samtidig har vi vært gjennom store oppkjøp den siste tiden, noe som lett slår ut i regnskapet, sier Wollebekk til digi.no.

Når det gjelder rykter om oppsigelser i Merkantildata er også Wollebekk uenig. Det har blitt hevdet at Merkantildata skal si opp 500 ansatte, men dette benekter Wollebekk.

Han indikerer at selskapet ikke vil kvitte seg med ansatte selv om de har kortsiktige problemer.

- Det er stor mangel på flinke IT-folk . Vi kan ikke skyve folk ut dørene på en onsdag for så ansette dem igjen på fredag, sier Wollebekk.

Til toppen